NieuwsWieringermeer

Werkzaamheden aan de Oosterterpweg lopen voor op schema

WIERINGERWERF – De Oosterterpweg wordt een 60 km zone. Om dat voor elkaar te krijgen, vervangt PWN de waterleiding onder het fietspad. Daarna zou het de beurt aan de gemeente zijn om aan de slag te gaan. PWN loopt echter voor op haar oorspronkelijke planning. Daardoor kunnen alle werkzaamheden nu gelijktijdig uitgevoerd worden. Dat versnelt de oplevering. Dat betekent dat de Oosterterpweg van 10 februari tot vrijdag 29 mei afgesloten is voor het doorgaande verkeer. Gedurende deze periode geldt een omleidingsroute. Dat brengt overlast met zich mee, maar de aannemer probeert deze tot een minimum te beperken.

De Oosterterpweg is de afgelopen jaren regelmatig onderwerp van gesprek geweest. Het fietspad wordt vaak gebruikt als uitwijkmogelijkheid door automobilisten. Ook de bermen worden vaak kapot gereden. Dat levert onveilige situaties op voor fietsers. Om dit probleem op te lossen, heeft de gemeente, in samenspraak met de provincie, ervoor gekozen om de maximumsnelheid te verlagen van 80 naar 60 km/u. Hiervoor zijn een aantal werkzaamheden nodig. Deze zijn gestart op 13 januari 2020 tot duren tot eind mei 2020.

Om van de Oosterterpweg een 60 km zone te maken, zijn de volgende werkzaamheden nodig:

  • Belijning hoofdrijbaan en bebording aanpassen
  • Aanleggen van een plateau kruising Zeugweg – Oosterterpweg
  • Aanleggen van van scheidingsbanden tussen het fietspad en de hoofdrijbaan
  • Aanleg van grasbetontegels aan de zuidkant van de hoofdrijbaan

Omdat de werkzaamheden in fasen wordt uitgevoerd, zal de Oosterterpweg gedurende die tijd ( gedeeltelijk ) afgesloten zijn voor al het doorgaande verkeer. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen van kracht. Geprobeerd wordt om de overlast tot een minimum te beperken.

Straatnaam Wegvak Werkzaamheden Geplande datum
Oosterterpweg , Wieringerwerf Kreileroord – Zeugweg Vervangen waterleiding onder het fietspad Maandag 13 januari tot vrijdag 7 februari
Oosterterpweg , Wieringerwerf Wieringerwerf – Kreileroord Vervangen waterleiding onder het fietspad + omvorming naar 60 km zone Maandag 10 februari tot vrijdag 29 mei
Laat meer zien
Back to top button