NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Wervelend Flevo declasseert VZV. DWOW laat de punten aan FC Medemblik

WIERINGERMEER – VZV uit ‘t Veld wist in de eerste helft niet waar ze het moesten zoeken. Een uiterst efficiënt en frivool spelend Flevo tikte de mannen uit ‘t Veld in de eerste helft volledig van de mat. Met de rust stond het al 5-0 op het scorebord en dat was zeker niet geflatteerd te noemen. Na de 1-0 van Mike Zomerdijk volgde er een fraaie goal van Freek Vrenegoor. Het schot hield het midden van een lob en een stift en daalde fraai achter de VZV-keeper in het net. Nadat Sander Beemsterboer een flink waarschuwingsschot op de lat deponeerde (zie film) ging Flevo helemaal los. Na een Samba-aanval over diverse schijven mocht Beemsterboer de mooiste goal van de dag aantekenen. (zie film). Freek en Mike maakten de 5-0 compleet. Na de thee kon Flevo iets gas  terugnemen en bleef de “schade”; voor VZV beperkt tot 2 doelpunten gemaakt door Freek en Mike. 7-0, een mooie uitslag waarmee de koppositie wordt verstevigd. Alleen Succes blijft enigszins in het (ongeslagen) spoor, de wedstrijd van de Wieringers werd vandaag echter afgelast.

DWOW moest vandaag zijn meerdere erkennen in FC Medemblik. Na de 0-0 ruststand werd het in de tweede helft uiteindelijk 2-3 voor de Medemblikkers. DWOW kwam nog wel op voorsprong door een goal van Sylvan Schipper na een aanval uit het boekje via balcontacten van Niek Sijm en Chris Kemmeren. Bijna werd het zelfs 0-2 voor de Wieringerwervers, een lobje belandde echter op de lat in plaats van eronder. Vanuit een corner maakte Medemblik gelijk en na een te zachte pass van een DWOW-speler werd het 1-2 . Nadat Medemblik de 1-3 had gescoord werd het nog even spannend doordat Sylvan Schipper zijn tweede goal maakte. Dit gebeurde echter in de laatste minuut waardoor er geen tijd meer was voor de zeker verdiende remise. De DWOW dames hadden ‘s morgens Limmen met 3-5 verslagen.