NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Wieringermeer 1 onderuit tegen hekkensluiter SRC

SLOOTDORP – SRC had iets goed te maken na hun verlies eerder dit seizoen tegen Wieringermeer. Toen won Wieringermeer 8-1 en eindigde SRC met 8 man na drie rode kaarten. In de ontmoeting in Schagen werd dan ook duidelijk dat SRC gebrand was op revanche.

Vanaf minuut 1 speelde SRC agressief en straalde uit met niets minder genoegen te nemen dan de overwinning. Een overrompeld Wieringermeer wist hier niet goed mee om te gaan en kwam totaal niet uit de verf. In de 20ste minuut kwam SRC dan ook op voorsprong na slecht uitverdedigen bij Wieringermeer. Van onderschatting was misschien niet te spreken maar de wil om te winnen was niet zichtbaar bij Wieringermeer wat met zichzelf worstelde. Vijf minuten later was het weer raak en maakte SRC de 2-0. Lichtpuntje bij Wieringermeer was de aansluitingstreffer van Remco Laan. Hij bracht de stand op 1-2.

Na rust veranderde het spelbeeld amper. Het credo was vooral de lange bal spelen in de hoop dat er iets gecreëerd kon worden op de helft van de tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft werd de middag nog zuurder voor Wieringermeer door een rake vrije trap van SRC wat de stand op 3-1 bracht. Vijf minuten voor tijd werd hier nog een schepje bovenop gedaan. SRC maakt de 4-1 wat tevens de eindstand is.

Zekerheid op nacompetitie is dankzij de nederlaag nog geen feit. Volgende week zal Wieringermeer uit een ander vaatje moeten tappen en thuis tegen Blauw Wit Wormerveer de punten in eigen huis moeten houden. Aanvang 14:30 uur.