KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Winst voor Vido

‘Geel Blauw in actie’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Zaterdag 25 mei speelde Vido tegen DSO uit Alkmaar in Wieringerwerf. Waar vorige week verloren werd in Alkmaar, mochten de E’tjes nu thuis proberen de winst te pakken. Vorige week was het een zeer gelijkwaardige strijd, waarin Vido niet gelukkig was in de afronding van de kansen. De doelpunten waren deze keer voor de wedstrijd wel in de tas gedaan dus hopelijk zou dit meehelpen om de winst te pakken.

Om 10 uur floot de scheidsrechter in en bleek al snel dat het weer een spannende wedstrijd zou worden. Het spel ging snel heen en weer waardoor snel geschakeld moest worden tussen aanvallen en verdedigen. Kansen werden door beide teams gecreëerd, maar het was Vido welke als eerste door Julia van der Meer wist te scoren. Vlak daarna kwam al het antwoord van DSO en stonden de ploegen weer gelijk. Joost Gouwenberg en Vicky Zhu scoorden allebei nog voor rust waardoor de ruststand 3-1 in het voordeel van Vido was.

Een spannende tweede helft stond dus nog te wachten. Na rust bleef het spel snel heen en weer gaan van aanval naar verdediging. Het werd 3-2, maar door een mooi doelpunt van Joost Gouwenberg werd het 4-2 en bleven de punten in Wieringerwerf. Een knappe overwinning waarbij iedereen vol inzet en fanatisme streed voor de bal!
De strafworpenserie werd ook gewonnen; deze met 5-4. Doelpunten hier werden gemaakt door Floor Schellevis (2x), Julia van der Meer (2x) en Joost Gouwenberg