BedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

‘Woodstock broek’ van Midtex naar museum van Levi Strauss

MIDDENMEER – Velen zullen het bedrijf Midtex aan de Havenkade in Middenmeer wel kennen. Eigenaren Johan Hendrikse en René Wolters zijn al jaren gespecialiseerd in het sorteren en verwerken van kleding. En dat gaat soms gepaard met de vondst van aparte kledingstukken. Eind vorig jaar werd er een pandjesjas uit 1920 ontdekt die vervaardigd was in het kledingatelier van Spaander Alkmaar. En daar nu weer in de winkel is te zien. Nu is er opnieuw een kledingstuk gevonden die teruggaat naar zijn roots, maar dan iets verder van huis.

Tussen een container met kleding die uit America werd geïmporteerd vond René een aantal jaren geleden een Levi Strauss broek uit de Woodstock periode. In basis een gewone spijkerbroek maar door de toevoegingen van allerlei ‘patches’ een icoon van zijn tijd geworden. De broek werd lange tijd bewaard in het rekje bijzondere kleding.

‘Enige tijd geleden zag ik op LinkedIn dat Levi Strauss een ‘Woodstock broek’ had toegevoegd aan de ‘Heritage Collection’. Een collectie kledingstukken die iconen zijn van hun tijd. Dat zijn originele stukken maar ook kledingstukken die door gebruikers zijn aangepast en verfraaid. Toen ik de broek uit de Woodstockperiode zag had ik meteen het idee dat die wij hadden liggen mooier en beter van kwaliteit was. Dus ik heb een berichtje gestuurd naar de head historian van Levi Strauss, Tracy Panek met een paar foto’s van de broek. In eerste instantie kreeg ik een automatisch bericht terug dat ze in verband met de fotoshoot van de nieuwe kledinglijn een paar weken niet zou kunnen reageren. Maar toch kwam er na een paar minuten een reactie vanaf de andere kant van de oceaan en was er meteen serieuze interesse om het kledingstuk toe te voegen aan de collectie van het museum. De broek is gistermiddag naar San Francisco gestuurd en voor een symbolisch bedrag overgedragen aan Levi Strauss. Als Midtex Vintage vinden we het een eer om een bijdrage aan Heritage Collection van Levi Strauss te mogen leveren. Dat maakt het vintage leven compleet’, zegt René Wolters lachend.

Mocht je nu denken dat Wolters na dit hoogtepunt zijn vintage werkzaamheden aan de wilgen hangt die heeft het mis. ‘Elke dag is er weer een zoektocht naar de verborgen pareltjes tussen de kleding die we binnen krijgen. Momenteel hebben we een partij theater- en filmkleding uit Duitsland die we aan het sorteren zijn en daar zitten ook weer de nodige aparte items tussen. En dat maakt het werk wat we doen speciaal en leuk om te blijven doen.’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button