Doelpuntenfestijn bij Vido

'47 doelpunten in twee wedstrijden'

‘Vido tegen Blauw Wit’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Zaterdag 14 december stonden er 2 thuiswedstrijden bij Vido op het programma. Om 10.00 uur moesten de E’tjes hun competitiewedstrijd tegen Blauw Wit uit Amsterdam spelen en om 11.00 begon de oefenwedstrijd van de F’jes tegen Apollo uit Heerhugowaard.

Om 10.00 uur eerst dus de wedstrijd van de E-pupillen. Gelukkig waren alle kinderen weer beter en was het hele team aanwezig. Tegen Blauw Wit had Vido nog geen enkele keer gespeeld dus de tegenstander was nieuw.
Al vrij snel in de wedstrijd bleek dat Vido de betere partij was. Vido combineerde makkelijker, waardoor er vele kansen gecreëerd werden. Het was Julia van der Meer die de eerste doelpunten noteerde voor Vido; 1-0 en 2-0. Het werd 2-1, maar wederom Julia van der Meer scoorde en stond het al snel in de wedstrijd 3-1. In de eerste 10 minuten wist Blauw Wit nog eenmaal te scoren en Vido maar liefst 3x door doelpunten van Joost Gouwenberg.

Na 10 minuten stond het dus al 6-2. De spelers van Blauw Wit waren lang, waardoor het gooien af en toe wat lastig was, maar dit kon Vido niet weerhouden om te scoren. Voor rust scoorde Julia van der Meer nog 1x; ruststand 7-2. Na rust ging de doelpuntenmachine van Vido door en kwamen de dubbele cijfers op het scorebord. Uiteindelijk werd het maar liefst 20-2 voor Vido. De doelpunten werden gemaakt door Joost Gouwenberg 10x, Julia van der Meer 4x, Floor Schellevis 4x en Vicky Zhu 2x. De strafworpenserie werd met 5-1 gewonnen; doelpunten werden gemaakt door Vicky Zhu 2x, Emma Gouwenberg, Tristan Struik en Joost Gouwenberg. Een prachtige prestatie wat ervoor zorgt dat Vido eerste staat in de poule.

‘Vido F-jes tegen Apollo’ – Foto: Marian Gouwenberg

Direct na de E’tjes kwamen de F’jes in actie. Al eerder werd tegen Apollo geoefend en twee keer werd er gewonnen, maar aan het begin van de wedstrijd staat het gewoon 0-0. Voor alle jeugd was dit wel de allereerste wedstrijd in de zaal. Heel snel na het fluitsignaal maakte Jens Schuijt de openingstreffer en stond het na een paar minuten al 1-0 voor Vido; een prachtig begin. Het werd 1-1 en daarna bleek Vido toch weer de betere van de twee te zijn. Vido speelde sneller over en was feller op de bal. Het werd door Sterre Koopman, Jens Schuijt (5x) en Lennart Hoekenga (2x) 9-2 met rust. De tweede helft ging Vido weer voortvarend van start en werden vele kansen gecreëerd. Het werd 9-3 en dat bleek het laastste doelpunt te zijn voor Apollo. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd ook in een monsterzege en stond aan het einde van de wedstrijd het scorebord op 22-3 voor Vido. Wat een prachtig resultaat!

Doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door: Lennart Hoekenga (10x), Jens Schuijt (7x) en Sterre Koopman (5x). Ook de strafworpenserie werd gewonnen; 2-0 doelpunten werden gemaakt door Lennart Hoekenga en Sterre Koopman. Volgende week staat voor de E-pupillen de uitwedstrijd op het programma tegen KZ uit Koog a/d Zaan. Ook voor de F-pupillen is er al een oefenwedstrijd geregeld. Op 11 januari wordt er in Castricum een klein toernooitje georganiseerd waaraan Helios uit Castricum, Apollo uit Heerhugowaard en Vido meedoet.