NieuwsSportVoetbal

DWOW haalt op de valreep een punt binnen tegen Always Forward. Flevo verslaat Texel ‘94

WIERINGERWERF – DWOW beleefde een moeizame middag in Wieringerwerf tegen Always Forward uit Hoorn. De eerste helft kenmerkte zich door slordig spel. Toch kwam DWOW op voorsprong middels een goal van Lars de Vries. Ook Always Forward wist het net te vinden waardoor er met 1-1 werd gerust. DWOW kwam in de tweede helft wederom op voorsprong via Chris Kemmeren, die in de rebound, de bal keerde terug van lat, koppend kon scoren. Vervolgens kwam Always Forward sterk terug en wist in de eindfase de stand om te buigen naar 2-3. Het slotakkoord was echter voor DWOW, dat via Byarn Quinten de gelijkmaker kon produceren, ook met het hoofd: 3-3.  Eén punt, vooraf was wellicht gerekend op meer. Nu overheerste vooral het gevoel dat een punt het maximaal haalbare was en dankbaar in ontvangst werd genomen.

Flevo ging met een kruiwagen vol zelfvertrouwen (na de 13-0 overwinning van vorige week tegen Duinrand S.) naar Den Helder alwaar de boot naar Texel op vertrekken stond. De eerste van de drie reizen dit seizoen naar het mooie eiland. Tegenstander Texel ’94, al jaren een stabiele 4e-klasser, stond dit keer op het programma. Een goede graadmeter voor de Middenmeerders om te kijken waar het dit jaar opgebloeide Flevo elftal werkelijk staat. Nou, dat staat wel goed. Met 1-4 werden de eilandbewoners in mineur achtergelaten en verstevigde Flevo haar koppositie. Doelpunten waren er van Ties Hospers, Freek Vrenegoor (penalty) en Mike Zomerdijk (2).