NieuwsSportVoetbal

Flevo wint in doelpuntrijke wedstrijd. DWOW heeft niks aan remise

WIERINGERMEER – Flevo boekte op een mooie zondagmiddag thuis een fraaie overwinning op Strandvogels uit Onderdijk. Met maar liefst 5 doelpunten van Freek Vrenegoor (en 1 van Mike Zomerdijk) wisten de Middenmeerders na een gelijk opgaande eerste helft het karwei in de tweede helft af te maken: 6-3. Volgende week ontvangt Flevo medekoploper VVW uit Wervershoof. Bij winst of een gelijkspel bekert Flevo door.

DWOW speelde vandaag uit tegen MOC in Midwoud, eindstand 3-3. Door dit resultaat en de winst van Succes in de andere poulewedstrijd tegen Wiron gaat de laatste wedstrijd voor DWOW nog slechts voor de eer. Trainer Jeroen Bommels had in de eerste helft een zwak DWOW aan het werk gezien.: “80 % van de duels werd er verloren. Dit betekende dat we continu achter de tegenstander aan moesten lopen. Daarbij scoorde een speler van MOC een wereldgoal (die hij in zijn hele leven nooit meer gaat maken) waardoor het 1-0 werd. Door zwakke ingrepen van onze defensie werd het zelfs 3-0. Er was de eerste helft echt sprake van een collectief falen. Vlak voor rust konden we iets terug doen, Jordi Doets maakte er 3-1 van. In de tweede helft stond er een qua instelling compleet ander DWOW. Met goed voetbal kwamen ook de kansen, Jordi scoorde zijn tweede en via een strafschop maakte Bauke Brandsma in de 60e minuut de gelijkmaker: 3-3. De meegereisde toeschouwers maakten zich op voor een Wieringerwerfse overwinning, MOC had eigenlijk helemaal niks meer in te brengen. Ondanks een enorm veldoverwicht en vele kansen viel de winnende niet en is de wedstrijd van volgende week tegen Wiron puur voor de statistieken.

De DWOW dames boekten in Hoorn hun tweede opeenvolgende overwinning in de beker. Tegen Always Forward 2 uit Hoorn werd het 0-4. De Wieringerwerfsen staan door dit resultaat keurig bovenaan in de poule.