MountainbikenNieuwsSport

Scott Baijs tweede tijdens de ICW Mountainbike in Kibbelkoele

WIERINGERWERF– Afgelopen weekeinde kwamen Scott, Troy en Arnold Baijs in actie tijdens de wedstrijden op de ICW Mountainbike in Kibbelkoele. Troy debuteerde in de categorie nieuwelingen en werd daar 17e. Scott werd 2e in de categorie junioren en vader Arnold 12e in de categorie 40 jaar en ouder.

‘Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijd van 2020 gereden. Mijn benen voelden goed. Het was een leuk rondje. Er waren wel wat leuke uitdagingen. Maar ik heb ze niet allemaal gedaan omdat ik geen risico wilde nemen. Aan het einde van de wedstrijd ging het niet zo lekker, want ik kreeg last van mijn rug. Ik was blij dat ik de wedstrijd had uitgereden. En merkte ik dat ik toch nog wat energie over had.’ aldus een enthousiaste Troy.

Scott zag de wedstrijd als een mooie gelegenheid om eens te testen hoe het met de vorm staat. ‘De organisatie had een geinig rondje uitgezet en ik had er zin in. Vanaf de start ging meteen vol het tempo erop, maar ik kon het redelijk bij benen in het begin. Daarna moest ik toch wel een gaatje laten op de nummer 1, maar ik kon de afstand redelijk gelijk houden. Beetje stuivertje gewisseld met de nummer 3 en ook nog eventjes eerste gelegen, omdat de leider een lekke band had, maar hij kon zich al snel terugvechten. Na een uur koers als tweede over de finish gekomen, waar ik zeer tevreden mee ben!’ aldus Scott. Gezien de tweede plaats zit het met de vorm van de Wieringerwerver wel goed.