NieuwsSport

VZV geeft Kwiek pak slaag

Een bijdrage van Theo Moras

‘T VELD – Voor een volle Sporthal heeft VZV, vooral na rust, laten zien dat het team van Betty Plasmeyer een aanwinst is in de Eredivisie Handbal. Het eerste doelpunt in deze doelpuntrijke wedstrijd was voor de ploeg uit Raalte. Na een paar knappe reddingen van Amber Zomerdijk in de begin fase scoorde Linsey Perre voor de thuisploeg de gelijkmaker en zette Lotte Prak na een stroef begin VZV in de zesde minuut op een 2-1 voorsprong. Lotte Houtenbos zorgde met 3 doelpunten op rij na 10 min. spelen voor een 5-2 voorsprong.

VZV domineerde in die fase tot 5 min. voor het rust signaal de wedstrijd volkomen met een riante 15-8 voorsprong. De laatste 5 min. raakte VZV het spoor echter een beetje bijster waardoor Kwiek de achterstand tot 16-13 wist terug te brengen. Kwiek scoorde meteen na de pauze 16-14 uit een strafworp en kreeg VZV na een twee minuten straf in de laatste minuut van de eerste helft een tweede tijdstraf waardoor er nog vier veldspeelster van VZV tegenover zes van Kwiek kwamen te staan. Met deze numerieke meerderheid wist Kwiek echter geen raad en kon de thuisploeg de voorsprong zelfs vergroten door doelpunten van Kim Jimmink en de goed op schot zijnde Lotte Houtenbos.

Na 5 minuten in de tweede helft werd het smullen geblazen voor het weer massaal aanwezige publiek.Het ontketende VZV overklaste het arme Kwiek volkomen waar alle speelsters een aandeel hadden in de snel oplopende voorsprong halverwege de tweede helft scoorde Albertine Abube met een sublieme actie 26-18 voor VZV. De honger naar doelpunten was nog lang niet gestild, al had Lotte Houtenbos de pech dat een zeker lijkende treffer via de de binnenkant van beide palen in de handen van de verbouwereerde Kwiek verdediging belandde.

Toch probeerde Kwiek met veel inzet hun tegenstander een halt toe te roepen, met schoten uit de tweede lijn probeerden ze de VZV keepster Amber Zomerdijk en later Monique de Wit te verschalken wat zelden lukte. De meeste schoten werden echter gestopt en leverde schitterend aangegooide en uitgevoerde break outs op voor VZV. Bovendien werden een paar toegekende stafworpen ook nog eens onschadelijk gemaakt door de beide keepsters.
Met nog 10 minuten te gaan was de stand 29-19 en nam Albertine Abube het 30 ste VZV doelpunt voor haar rekening 30-21. Het laatste kwart van deze fantastische pot handbal waarvan de toeschouwers de grootste winnaars zouden worden stal Albertine Abube pas echt de show met weergaloze acties scoorde ze 4 van haar 5 doelpunten op onnavolgbare wijze, met een staande ovatie voor haar bij het laatste fluitsignaal, waar topscorer en uitblinker van de wedstrijd Lotte Houtenbos met 8 doelpunten het laatste doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening nam. Eindstand 36-22.Doelpunten: Lotte Houtenbos 8, Lotte Prak 5, Kim Jimmink 5, Albertine Abube 5, Joyce Hillen 4, Forance Kos 3, Dimphie Keesom 2, Linsey Perre 2, Maud Kruijer 1, Lisanne Kolken 1.

Zondag 2 oktober speelt  Maedilon/VZV uit bij Borhave Ds.1 in sporthal ‘t Wooldrik Borne. Supporters kunnen ook mee met de bus van Taxi van Diepen (opgeven Rick de Vries 06 577 039 06)

Volgende thuiswedstrijdis op zaterdag 15 oktober als Maedilon/VZV Ds.1 speelt tegen Succes Schoonmaak/VOC Ds.1. Aanvang 20.45 uur in sporthal ‘t Zijveld. In het voorprogramma dan Maedilon/VZV Dames 2 tegen US Dames 2, aanvang 19.00 uur.