NieuwsSportVoetbal

Wieringermeer 1 toont veerkracht

Foto aangeleverd

SLOOTDORP – Na een hectische wedstrijd tegen het Alkmaarse AFC ’34, is het Wieringermeer gelukt om aansluiting te houden bij de koploper. Wieringermeer wist een 1-2 achterstand knap om te buigen in een 3-2 overwinning.

De eerste helft werden de bezoekers meteen onder druk gezet en domineerde Wieringermeer de wedstrijd. In de 20ste minuut zorgde Chris Kemmeren voor het openingsdoelpunt door de bal hoog in de verre hoek te schieten.

In een fase waarin de score uitgebreid had moeten worden gezien de vele kansen voor Wieringermeer was het AFC’34 dat op gelijke hoogte kwam. Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders zelfs op voorsprong waardoor het na 45 minuten 1-2 stond.

De tweede helft had Wieringermeer wederom de overhand maar wist dit niet direct in doelpunten om te zetten. Een kopbal van Xander Putting werd door de paal gekeerd en de keeper van AFC’34 wist van dichtbij knap te voorkomen dat Thijs Boersma de bal kon binnenwerken.

Na een uur spelen was het uit een corner eindelijk raak. Thijs Boersma kopte de bal buiten bereik van de keeper in de kruising, 2-2. In de 80ste minuut moest een penalty de winst brengen voor Wieringermeer, nadat  Xander Putting gevloerd werd. Thijs Boersma mocht aanleggen voor zijn tweede doelpunt van de middag. Hij faalde niet en bracht de stand op 3-2. Wieringermeer ging niet meer in de fout en heeft zo belangrijke zaken gedaan in de race om het kampioenschap. Eindstand 3-2. Volgende week speelt Wieringermeer thuis tegen Sporting Krommenie. Aanvang 14:30 uur.