NieuwsSportVoetbal

Wieringermeer verliest koppositie na nederlaag in Alkmaar

‘Chris Kemmeren en Tim Zuidhof in strijd om de bal’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Wieringermeer heeft zaterdag verzuimd om goede zaken te doen in de eerste wedstrijd na de winterstop. Alcmaria Victrix wist de volle drie punten in Alkmaar te houden en passeert Wieringermeer op de ranglijst. In de beginfase had Wieringermeer duidelijk moeite om de organisatie in orde te krijgen. Alcmaria profiteerde hier van en kwam sterk uit de startblokken. In de 7 de minuut wisten de gastheren al de 1-0 te maken. Vijf minuten voor rust deed Michel Janssen iets terug door voor Wieringermeer een corner binnen te koppen.

Direct na rust werd Wieringermeer al weer overrompeld. Met nog geen minuut gespeeld kwam Alcmaria weer op voorsprong. 2-1. Tien minuten hierna werd de score uitgebreid naar 3-1. De naar Wieringermeer teruggekeerde Thijs Boersma wist de Slootdorpers nog in de wedstrijd te houden door de 3-2 binnen te koppen.  Wieringermeer gaf hierna meer druk vooruit maar dit resulteerde niet in een gelijkmaker. In plaats hiervan liep Alcmaria uit naar een 5-2 voorsprong door twee treffers. In de 90ste minuut kreeg Wieringermeer als schrale troost nog een penalty die door Sander Veenstra werd benut. Eindstand 5-3. Volgende week volgt een vrije speelronde. Over twee weken staat de inhaalwedstrijd tegen AFC ’34 op het programma thuis op sportpark de Belboei. Aanvang 14:30 uur in Slootdorp.