KorfbalNieuwsSport

Zaalcompetitie begonnen bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 27 november was de eerste ronde van de zaalcompetitie. Voor Vido stonden er 3 thuiswedstrijden op het programma.

De E pupillen mochten om 9.00 uur het spits afbijten tegen Apollo uit Heerhugowaard. De teams kenden elkaar al van de veldcompetitie en nu ook weer werd het een gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft gingen de aanvallen over en weer en waren beide teams echt aan elkaar gewaagd. Met de rust was het dan ook een gelijke stand; 2-2. Doelpunten voor Vido werden gemaakt door Suhair Jemal en Arsema Tesfalem. De tweede helft creëerde Vido zeker veel kansen, maar was niet echt gelukkig in de afronding. Apollo benutte een paar kansen op het laatst wel, waardoor Apollo er met de winst vandoor ging. Helaas voor Vido, want kansen waren er zeker. De strafworpenserie werden gewonnen door Apollo met 5-1; Suhair Jemal scoorde bij Vido het enige doelpunt.

De tweede wedstrijd was de D2 tegen DTS uit Enkhuizen. Met invallers Lennart Hoekenga en Emma Gouwenberg welke beide een halve wedstrijd speelden gingen de geelblauwen de strijd aan. Ook de D2 kende de tegenstander van de veldcompetitie. Al snel bleek Vido de betere van de twee te zijn. Al binnen de minuut wist Sterre Koopman al te scoren en de volgende 4 doelpunten vielen daarna ook snel. Vido wist op diverse momenten explosief de korf te vinden na een onderschepping, waardoor er diverse kansen gecreëerd werden. Met rust stond het al 8-2 voor Vido. Na de rust werd gezocht naar de aangeef en de afvang om vanuit daar de aanval neer te gaan zetten. Ook hier werden weer diverse kansen gecreëerd. Uiteindelijk werd het 18-3 in het voordeel van Vido; een prachtige overwinning en een fantastische start van de zaalcompetitie. Doelpunten werden gemaakt door Emma Gouwenberg 6x, Sterre Koopman 5x, Thijmen Roelofs 4x, Lennart Hoekenga 2x en Zilvan Koopman 1x.

De laatste wedstrijd om 11 uur was de D1 tegen ZKC uit Zaandam. Deze ploegen hadden elkaar dit jaar nog niet getroffen. Waar op het veld een aantal keer met groot overwicht werd gewonnen, bleek al snel dat ZKC een gelijkwaardige tegenstander zou gaan worden. ZKC was dan ook de eerste die het doelpunt maakte. Vido’s eerste aanval begon voortvarend en kwam fel uit de startblokken en zorgde door Emma Gouwenberg vrij snel voor de gelijkmaker. Wederom was het ZKC die de voorsprong pakte, maar ook nu weer kon het aanvalsvak de gelijkmaker via Vicky Zhu op het scorebord zetten. Het waren Joost Gouwenberg met een ver afstandsschot en Emma Gouwenberg door middel van een strafworp die Vido op voorsprong zetten. Het tweede aanvalsvak was statischer en had meer moeite om de bal rond te krijgen. De verdediging hield het goed dicht waardoor de rust werd ingegaan met een 4-2 voorsprong. Na rust was het vrij vlot dat Emma Gouwenberg de 5-3 noteerde. ZKC zorgde voor de 5-2 en na de 6-3 (Joost Gouwenberg met wederom een afstandsschot) vrij snel voor de 6-4. Het was Emma Gouwenberg die 2x wist te scoren, waarvan 1 via een prachtige doorloopbal die van afstand werd aangegeven. Met de 8-4 was de winst redelijk veilig gespeeld al moest nog wel het laatste kwart gespeeld worden. In het laatste kwart was het alleen Tristan Stuik die nog wist te scoren en was de winst voor Vido een feit; 9-4. Ook voor dit team een mooie start van de competitie.

Volgende week staan er 3 uitwedstrijden op het programma.