ConcertEr op uitNieuwsWieringen

Harmonieorkest Apollo terug op podium met voorjaarsconcert

DEN OEVER – Harmonie Apollo is blij op zondagmiddag 24 april weer een concert te kunnen presenteren in het Vikingschip te Den Oever. Sinds het 100-jarig jubileumconcert in november 2019 zijn er verschillende concerten door de pandemie niet doorgegaan. Repetities waren gedurende de afgelopen twee jaar gedurende langere periodes niet mogelijk, maar gelukkig kon dit begin dit jaar weer opgepakt worden.

Daarom kijken de muzikanten en dirigent er enorm naar uit om eindelijk weer eens voor publiek te kunnen spelen. Waar het orkest ook zeer blij mee is, is het groepje slagwerkleerlingen die ook in een presentatie onder leiding van slagwerkleraar Yori van den Berg zullen laten horen hoe ver ze al zijn gevorderd.

Voor het harmonieorkest is een keuze gemaakt uit de mooiste van alle stukken die in de afgelopen periode op de lessenaar hebben gestaan, waarvan een aantal een Italiaans sfeertje hebben, zoals  bekende filmmuziek van Ennio Morricone, en bekende thema’s uit films zoals ‘the Godfather’.

Bij de filmmuziek van ‘Il Postino’ voert de dromerige dwarsfluitsolo je naar het afgelegen eilandje Salina waar de verlegen postbode Mario de liefde van zijn leven voor zich probeert te winnen met poëzie. Ook bekende thema’s van Rossini komen voorbij en het Italiaanse partizanenlied ‘Bella Ciao’, dat onlangs vooral bekend werd door de serie ‘Casa de Papel’.

Dirigent Jeroen Drenth zal dit alles inleiden met de nodige informatie. En uiteraard zal volgens traditie in de pauze weer een loterij worden gehouden met mooie prijzen. Wie heeft hier niet naar uitgekeken! Apollo ziet u graag op zondag 24 april, aanvang 15:00 uur; Sociaal Cultureel Centrum het Vikingschip – Robbenoordstraat 11a – Den Oever. Meer informatie: www.apollodenoever.nl of www.vikingschip.nl.

Laat meer zien
Back to top button