Er op uitNieuws

Rundveemuseum in Aartswoud opent vanaf zondag 7 juni de deuren

AARSTWOUD – Het Rundveemuseum in Aartswoud gaat per zondag 7 juni in aangepaste vorm weer open.
Voorlopig is het museum alleen op zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken. Na ruggespraak met andere musea is gekozen voor passende maatregelen. Zo is bezoek mogelijk binnen twee tijdsblokken. Concreet houdt het in dat bezoekers tussen 12.30 – 14.30 uur en tussen 14.30 – 16.30 uur na aanmelding via de mail van harte welkom zijn.

Het was eventjes een stille boel in en rond het museum. Gelukkig is daar door de geboorte van een flink aantal jonge dieren verandering in gekomen. Het zwartbles schaap kreeg twee mooie lammetjes. Afgelopen week werden er twee kuikalfjes geboren. De zwarte blaarkop Jet beet de spits af en en onze Baggerbonte koe staat inmiddels ook in de wei te pronken met haar kalfje. Ze ontvangen graag kraambezoek!

Omdat de koeien in het weiland lopen is de stal uitgeruimd en schoongemaakt. De afgelopen jaren was er  steeds een expositie te zien met aansprekende onderwerpen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het inrichten van de mooie ruimte met de hoogtepunten van de exposities van de laatste jaren. De zuivelfabriek Aurora, de natuur rondom Aartswoud, het bevruchten van koeien vroeger en komen ondermeer langs.

Prachtig fotowerk en veel interessante voorwerpen vullen de ruimte. Het wordt een diverse tentoonstelling die door de verschillende onderwerpen zeker de moeite waard is. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt € 3,50, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat € 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Wij verzoeken u vriendelijk de richtlijnen te volgen. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Laat meer zien
Back to top button