GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Onkruidbestrijding in Hollands Kroon van start

Foto: Gemeente Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Zuidema Groenvoorzieningen uit Slootdorp is ook dit jaar verantwoordelijk voor het verwijderen van onkruid op verharding, zoals trottoirs en pleinen, en het vegen van de goten. Het vegen van de goten is begin 2018 al gestart. Het verwijderen van onkruid vindt plaats van april tot en met oktober, het moment dat het onkruid groeit.

Na het verbod eind 2016 op chemische onkruidbestrijdingsmiddelen, zoals Roundup, wordt het onkruid op verharding verwijderd met branders, borstels en bosmaaiers. Nadeel van deze methode is dat het onkruid sneller terug groeit, omdat de wortels niet worden verwijderd. Er wordt momenteel gewerkt met een tweetal veegwagens die het hele jaar alle goten in Hollands Kroon schoonvegen.

Bij parkeerplaatsen wordt u verzocht u om uw auto te verplaatsen als de veegwagen in uw straat bezig is. Om ook deze locaties goed te kunnen maken. De ervaring van de gemeente leert dat smalle en ontoegankelijke achterpaden het beste door de bewoners zelf kunnen worden bijgehouden. Het materieel van onze opdrachtnemer is hiervoor minder geschikt. Zuidema Groenvoorzieningen moet voldoen aan de vereiste beeldkwaliteit. In de centra van de grotere woonkernen en op begraafplaatsen ligt dit kwaliteitsniveau op A (hoog), in de woonwijken op B (basis) en op de bedrijventerreinen op C (laag). Dit is vastgelegd in het integraal beheerplan openbare ruimte en gebouwen (december 2017). Vindt u dat in uw straat het onkruid niet goed wordt verwijderd of heeft u een andere klacht? Doe dan een melding bij ons via Fixi.

De planning, die afhankelijk is van de weersomstandigheden, ziet er vooralsnog als volgt uit:

Week Start Dorp
week 18 30 april Anna Paulowna, Wieringerwaard
week 19 7 mei Van Ewijcksluis, Wieringerwerf, Middenmeer
week 20 14 mei Middenmeer, Kreileroord, Slootddorp
week 21 21 mei Den Oever, Oosterland, Hippolytushoef
week 22 28 mei Hippolytushoef, Westerland, De Haukes
week 23 4 juni Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Winkel
week 24 11 juni Winkel, ‘t Veld, Lutjewinkel
week 25 18 juni Barsingerhorn, Haringhuizen, Zijdewind
week 26 25 juni Breezand, Anna Paulowna

 

Laat meer zien
Back to top button