NieuwsWieringermeer

Oud-beheerders van Thomashuis worden niet vervolgd

‘Het Thomashuis aan de Praamweg bij Middenmeer’ – Foto: Erwin Slootweg

MIDDENMEER – Justitie onderneemt geen actie tegen het voormalige beheerdersechtpaar van het Thomashuis in Middenmeer meldt de Schager Courant. Tegen de zorgondernemers was aangifte gedaan vanwege vermeende misstanden. Volgens de verklaringen van diverse ex-personeelsleden en ouders zou  het voormalige beheerdersechtpaar de bewoners jarenlang stelselmatig geestelijk en soms ook fysiek hebben mishandeld en hebben verwaarloosd. De ex-beheerders hebben deze aantijgingen altijd ontkend.

Eind vorig jaar werd het beheerderskoppel door stichting De Drie Notenboomen (de overkoepelende organisatie van 118 Thomashuizen in Nederland) op een zijspoor gezet. Het openbaar ministerie heeft de aangifte onderzocht en besloten geen aanleiding te zien tot vervolging. Volgens het openbaar ministerie zou er tekort bewijsmateriaal zijn voor de geuite beschuldigingen is.

Een extern bureau heeft op verzoek van de inspectie gezondheidszorg en jeugd een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken in het Thomashuis in Middenmeer. Het onderzoek brengt naar voren dat de ex-leiding onvoldoende kennis en inzicht in de problematiek van de bewoners en hun karaktereigenschappen heeft gehad. Echter van kwade opzet kon ook volgens het rapport niet worden gesproken.

In het Thomashuis in Middenmeer waait intussen een frisse wind met een nieuwe leiding en een grotendeels nieuw team van medewerkers. De inspectie blijft volgens een woordvoerder via regulier toezicht een vinger aan de pols houden.

Laat meer zien
Back to top button