NieuwsWieringermeer

SOWW voert ac­tie voor plan­scha­de Windmolenpark Wieringermeer

'Eén van de vele solitaire windmolens in de Wieringermeer' - Foto: Erwin Slootweg
‘Eén van de vele solitaire windmolens in de Wieringermeer die geen deel uitmaakt van het Windpark Wieringermeer’ – Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERMEER – Stich­ting Om­wo­nen­den Wind­park Wie­rin­ger­meer komt in actie voor voor plan­scha­de bij Hollands Kroon. De te­gen­stan­ders van het Windpark Wieringermeer willen de krachten bundelen en een schadevergoeding, vanwege de waardevermindering van hun woningen, bedingen bij de gemeente Hollands Kroon. SOWW neemt geen ge­noe­gen met de zo­ge­he­ten bu­ren­re­ge­ling.

Samen willen de initiatiefnemers de kosten dragen voor de juridische bijstand. Ad­vo­caat Jan Velt­man uit Amersfoort,  vas­te ad­vi­seur van de lan­de­lij­ke Be­lan­gen­ver­e­ni­ging voor om­wo­nen­den wind­tur­bi­nes, adviseert de initiatiefnemers. Veltman begeleidde eerder 20 bezwaarmakers tegen het windpark. Dit overigens zonder succes. ‘Als je op ei­gen hout­je zon­der des­kun­di­ge steun de strijd aan­gaat, blaast de ge­meen­te je zo om­ver. Dat leert de er­va­ring el­ders.’ aldus voorzitter Han Lammers.

De planschade zal per geval bekeken moeten worden. Lammers schat de schade die hij lijdt op ongeveer een ton. Hij baseert zich hierbij op eerdere gerechtelijke uitspraken elders in het land.

 

 

Laat meer zien
Back to top button