BedrijvennieuwsGemeentenieuwsNieuws

Zeer succesvol jaar met grondverkopen op Robbenplaat

WIERINGERWERF – De afgelopen jaren hebben wij bedrijfskavels verkocht op regionaal bedrijventerrein Robbenplaat in Wieringerwerf. Bij de fusie naar gemeente Hollands Kroon hadden wij hier 11,2 hectare aan bouwkavels op eigen grond. Aan het begin van 2021 was hiervan nog 11,1 hectare grond beschikbaar. Na een zeer succesvol jaar met veel verkopen, is er een jaar later nog ‘maar’ 2,6 hectare aan beschikbare kavels. Daarmee hebben wij een ongelofelijk verkoopjaar en kunnen een heel aantal nieuwe ondernemers zich in Hollands Kroon vestigen.

Extra aandacht voor Robbenplaat
De verkopen bleven op dit regionaal bedrijventerrein achter, sinds het ontstaan van gemeente Hollands Kroon. Daarom is eind 2020 besloten om het bedrijventerrein meer onder de aandacht te brengen en beter verkoopbaar te maken. Zo heeft het bedrijventerrein sinds een jaar een eigen glasvezelnetwerk. Ook is in april 2021 de eigen verkoopwebsite www.robbenplaat.nl gelanceerd. Er is een promotiefilm gemaakt, er is geadverteerd in vakbladen en er is een digitale reclamecampagne gekomen.

Wethouders Meskers en Groot blij met de verkopen
De beide wethouders Theo Meskers (Economische Zaken) en Theo Groot (Financiën) zijn dan ook erg blij met het behaalde resultaat. “We zijn blij dat de verkopen op Robbenplaat zo goed gaan en we veel ondernemers de mogelijkheid kunnen bieden om zich hier te vestigen”, geeft Theo Groot aan. “Meestal gaat het om ondernemers die ergens anders al huisvesting hebben. Ze zijn daar dan uit hun jasje gegroeid en hebben er geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Het is mooi dat we juist deze ondernemers een plek kunnen geven op Robbenplaat, waar we die ruimte nog wel hebben”, vult Theo Meskers hierbij aan.

Huibers Hout laatste overdracht van 2021
De laatste kavel van dit jaar is overgedragen aan Huibers Hout. Het gaat om kavel B1 binnen deelgebied Schelphorst. Wethouder Theo Groot was hierbij aanwezig. Kortgeleden werd de kavel bij de notaris overgedragen aan dit bedrijf en daar werd op locatie op getoast. Huibers Hout is een jonge en dynamische houtzagerij. Roy Huibers, oprichter en eigenaar van deze Noord-Hollandse zagerij is enthousiast over de verhuizing naar Wieringerwerf. “De afgelopen zes jaar zijn wij van een eenmanszaak in de bouw uitgegroeid naar een houtzagerij waar wij meer dan 5.000 kuub hout per jaar verzagen”, vertelt Huibers trots. “Ons bedrijf was gevestigd in Schagen maar hier zijn wij letterlijk uit gegroeid. Met een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter biedt ons nieuwe terrein in Wieringerwerf veel mogelijkheden om te groeien.”

Nabije toekomst
Huibers Hout wil doorpakken en is al volop bezig met het nieuwe pand. Het pand heeft ‘uiteraard’ diverse houten accenten in de buitengevel. Het hele kantoor zal van buiten namelijk voorzien worden van de houtsoorten die ze verwerken. Daarmee verwacht het bedrijf dat het nieuwe pand een echte blikvanger wordt voor degenen die het pand op de N240 passeren. Hollands Kroon is erg blij met deze ondernemer en hoopt dat er voor de overgebleven kavels op Robbenplaat de komende jaren ook kopers worden gevonden. De eerste gesprekken met nieuwe kandidaten voor 2022 staan alweer gepland.

‘Wethouder Theo Groot (rechts) toast met Roy Huibers op de aankoop van een bouwkavel op Robbenplaat.’
Laat meer zien
Back to top button