Anna PaulownaNieuws

Buurtkamers in Breezand en Anna Paulowna

BREEZAND / ANNA PAULOWNA – De Buurtkamer is een plek waar je mensen uit jouw dorp en omgeving kunt ontmoeten en waar je terecht kunt voor allerlei activiteiten. Bewoners zetten met elkaar de activiteiten op en doen dát waar vraag naar is. Zo zijn er bijvoorbeeld gezellige koffieochtenden, creatieve activiteiten of spelletjesmiddagen. Ook is er ruimte voor persoonlijke vragen. Deskundige vrijwilligers geven advies of ondersteuning en kunnen daarnaast ook contact leggen met eventueel benodigde hulp.

In Breezand is er een Buurtkamer in De Carrousel in het Pastoor Verhoeffpark en in Anna Paulowna in Keijzershoff aan de Vreedenhof. Dit zijn initiatieven van bewoners, vrijwilligers, Wonen Plus Welzijn, Woonzorggroep Samen, Woningstichting Anna Paulowna en de Gemeente Hollands Kroon. Mede mogelijk gemaakt met een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Een mooi voorbeeld van de activiteiten in een Buurtkamer zijn de activiteiten van Recreatievereniging Breezand. Zij organiseren in de Carrousel allerlei activiteiten gericht op senioren. Deze activiteiten zijn biljarten, bridgen, koersballen, klaverjassen, sjoelen en bingo. Als de coronamaatregelen het weer toestaan is iedereen welkom in de Buurtkamers in Breezand en Anna Paulowna.

Laat meer zien
Back to top button