Agrarisch nieuwsNieuws

Geen Landbouwshow Opmeer in 2021

REGIO – Landbouwshow Opmeer is een evenement dat doorgaans goed bezocht wordt door inwoners van de Wieringermeer. Een groot en mooi buitenevenement net over de Westfriese Dijk. Het bestuur van Landbouwshow Opmeer heeft dit jaar weer moeten besluiten om het evenement niet door te laten gaan. De beperkingen rondom Covid-19 verhinderen dat dit jaar op 2 augustus de 111e Landbouwshow gehouden kan worden.

De onzekerheden rondom de organisatie zijn volgens het bestuur op dit moment nog veel te groot. Het is onder andere de vraag of in augustus 2021 de anderhalve meter maatregel nog van kracht is, of er getest moet worden bij de entree en waar deze kosten dan liggen, verschuift de genoemde 1 juli als startdatum van het organiseren van evenementen nog? En zo zijn er nog talloze vragen die de komende maanden niet beantwoord kunnen worden.

Het bestuur denkt op dit moment geen Landbouwshow te kunnen organiseren zoals de bezoekers dat gewend zijn. Een grote kracht van het evenement is dat het een ontmoetingsplek is voor mensen uit de verschillende sectoren, bezoekers, sponsoren en deelnemers. Een dag die met de huidige maatregelen niet de sfeer kan krijgen waar de Landbouwshow om bekend staat. Het bestuur wil hier dan ook geen concessies aan doen. Voorzitter Wim Staal: “Een Landbouwshow in een kleinere uitgeklede vorm kunnen we ons heel moeilijk voorstellen en dat willen we ook echt niet. En dan heb ik het nog niet eens over de financiële risico’s.”

Laat meer zien
Back to top button