GemeentenieuwsNieuws

Hollands Kroon en Univé bieden Gemeentepolis voor lagere inkomens aan

HOLLANDS KROON – De gemeente biedt sinds enkele jaren een Gemeentepolis bij Univé voor inwoners met een lager inkomen. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Zo betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering en krijgt u ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, beweegprogramma’s, gezondheidscursussen en de eigen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Keuzemogelijkheden
Vanaf 16 november kunt u een Gemeentepolis afsluiten voor 2022. Er zijn verschillende pakketten van Univé. Er is altijd een pakket wat bij uw situatie past.

Alles op een rij
Op de website gezondverzekerd.nl vindt u alle informatie over de pakketten, zoals:

  • Wat u betaalt voor de pakketten;
  • Een overzicht van de vergoedingen per pakket;
  • Een handige keuzehulp. Bekijk op uw gemak welk pakket het beste bij u past. U vult in voor welke zorgkosten u verzekerd wilt zijn en ziet vervolgens welk pakket daar het beste bij past.
  • U kunt indien gewenst meteen overstappen naar een ander pakket. U hoeft niets te doen als u uw huidige gemeentepolis wilt behouden;
  • Een digitale folder met de pakketten en handige informatie.

Wanneer komt u ervoor in aanmerking?
U komt in aanmerking voor deelname aan de gemeentepolis wanneer u een inkomen heeft wat lager is dan 130% van de bijstandsnorm die in uw situatie zou gelden.
Voor een overzicht van wanneer u in aanmerking komt voor deze collectieve verzekering kijkt u op de pagina met alle informatie hierover.

Meer informatie
Voor meer informatie over de pakketten en de vergoedingen neemt u contact op met de klantenservice van Univé via telefoonnummer 072-5277622. Komt u er met de digitale keuzehulp niet uit en wilt u graag persoonlijk advies? Dan kunt ook langsgaan bij het kantoor van Univé. De dichtstbijzijnde locaties zijn in Schagen en Wieringerwerf. (alleen op afspraak)

Bent u al verzekerd via het gemeentepakket?
Bent u al verzekerd via het gemeentepakket en denkt u erover na om over te stappen? Mocht u overwegen om van de Gemeentepolis over te stappen naar een andere zorgverzekering, let dan op het volgende:

  • U heeft tot 1 januari tijd om over te stappen naar uw nieuwe zorgverzekeraar. Vaak zegt de nieuwe zorgverzekeraar uw oude zorgverzekering op, maar vraag dit wel na. U hoeft ons niet op de hoogte te brengen van uw overstap.
  • Heeft u een betalingsachterstand of schuld bij Univé, dan kunt u niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Om alsnog over te kunnen stappen, moet u eerst een betalingsregeling treffen. Pas wanneer het hele bedrag voor 31 december is betaald, kunt u overstappen.
Laat meer zien
Back to top button