Kerkelijk nieuws

De kerk toch dichtbij u

REGIO – Helaas moeten de kerkdeuren nog steeds gesloten blijven. Maar het samenwerkingsverband R.K. kerken Noordkop probeert de kerkgangers op een andere manier te bereiken. Reeds voor Pasen is het samenwerkingsverband R.K. kerken Noordkop (de kerken van Texel, Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna, ‘t Zand en Breezand) de samenwerking aangegaan met Raakt Media, voor live uitzendingen.

Elke week wordt er vanuit een andere kerk in de regio live verslag gedaan om zo herkenbaarheid te creëren voor de parochianen. De liturgische werkgroep van de desbetreffende kerk stelt samen met de Pastoor en de diaken de dienst op. Deze lijkt in grote lijnen op de dienst die normaal in de kerk zelf gevierd wordt.

Zaterdag 16 mei wordt de viering live uitzonden vanuit de R.K. Spoorbuurtkerk in Anna Paulowna. Volgende week 23 mei van uit de Petrus en Pauluskerk in Den Helder en de Pinksterviering zal verzorgd worden door de R.K. parochie ’t Zand van uit de Onze Lieve Vrouw Visitatie.  Het samenwerkingsverband R.K. kerken Noordkop nodigt een ieder van harte uit om deze live diensten mee te kijken via de website.

Laat meer zien
Back to top button