Nieuws

Kerstconcert Creona

Foto: Rien Hoekenga
Foto: Rien Hoekenga

WIERINGERWERF – Creona, een begrip in de Wieringermeer en wijde omgeving, komt op uitnodiging van de Culturele Raad naar de Cultuurschuur. Op zaterdagavond 17 december zullen zij in een feestelijke theaterzaal een concert verzorgen en daarbij alle registers open trekken om de bezoekers in kerstsfeer te brengen.

Er is een gevarieerd programma samengesteld waarbij toepasselijke muziekstukken en kerstmelodieën elkaar afwisselen. In de loop der jaren is Muziekvereniging Creona uitgegroeid van een drumband en fanfare tot een respectabel orkest met talentvolle muzikanten. Ook zijn er muzikanten die na de opleiding bij Creona de vleugels in de muziekwereld uitgespreid hebben, maar steeds met veel liefde voor de muziek op het vertrouwde “Creona-nest” terugkeren.

Muziekvereniging Creona bestaat onder deze naam vanaf 1969 en komt voort uit het in 1935 opgerichte “Soli Deo Gloria”. Dirigent Wim Hendriks is sinds 1987 verbonden aan Creona en onder zijn bezielende leiding zijn er tal van indrukwekkende optredens geweest. Speciaal voor deze kerstuitvoering zijn er nieuwe stukken ingestudeerd om daarmee de diversiteit van de muziek te laten horen en vooral ook om de bezoekers mee te verrassen.

De aanvang  zaterdagavond 17 december is om 20.00 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Entree € 10,00 en kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal maar kunnen ook telefonisch gereserveerd worden bij Roelie Schiere, 0227 58 1781, of via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl.

Laat meer zien
Back to top button