NieuwsRegionaal nieuws

Forse toename cyberaanvallen

Webinar ‘Cybercriminaliteit: wat kun jij doen om je bedrijf te beschermen’

REGIO – In 2019 kreeg ruim de helft van de Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen te maken met cybercriminaliteit. Sinds de coronacrisis neemt dit aantal alleen maar toe. Voor een mkb’er loopt de schade van een cyberaanval al snel op naar tienduizenden euro’s of meer.

Webinar: wat kun jij doen om je bedrijf te beschermen
Rabobank wil ondernemers bewuster maken van de risico’s zodat zij zich beter kunnen weren tegen cybercriminaliteit. Daarom organiseert de bank op maandagavond 6 september een online event voor ondernemers uit Noord-Holland, Cybercriminaliteit: wat je kunt doen om je bedrijf te beschermen. Het event start om 19.30 uur, is gratis en ook niet-Rabobank klanten zijn welkom.”

Forse toename cybercriminaliteit
“We zien de laatste tijd steeds meer mensen de dupe worden van cybercrime”, vertelt Johan Leenders, Risicospecialist Verzekeren bij Rabobank. Volgens cijfers van Betaalvereniging Nederland was de totale schade in het betalingsverkeer in 2020 maar liefst €12,8 miljoen door phishing en € 26,7 miljoen door nummerspoofing. In 2019 was de schade door alleen phishing € 7,9 miljoen; telefonische spoofing, ook wel bankhelpdeskoplichting genoemd, kwam toen nog nauwelijks voor.

Ook ondernemers de dupe
“Ook bij ondernemers komt cybercrime steeds vaker voor. Doordat je je als ondernemer vooral bezighoudt met ondernemen ligt de focus vaak niet iedere dag op IT. Ondernemers besteden doorgaans te weinig aandacht aan het bewustzijn van hun medewerkers met betrekking tot cybercriminaliteit. Daarom organiseert Rabobank dit webinar.”

Wat kun jijzelf doen tegen cybercrime?
Johan Leenders heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in cyberrisico’s en de mogelijkheden om deze risico’s te verkleinen. Johan neemt je tijdens het webinar mee in wat jezelf kan doen om de kans op cybercriminaliteit binnen jouw onderneming te verkleinen.

De harde lessen uit de praktijk
Dat hackers heel wat invloed op je bedrijf, en zelfs je privéleven, kunnen hebben, weet Xander Koppelmans maar al te goed. Hij is succesvol ondernemer. Ondanks dat zijn bedrijf goed georganiseerd en beveiligd is, wordt het toch gehackt met alle vreselijke gevolgen van dien. Tijdens het webinar deelt Xander zijn praktijkverhaal.

Meld je aan
Het webinar vindt plaats op 6 september van 19.30 tot 20.30 uur. Meld je nu aan en ontdek hoe jij je kunt beveiligen tegen cybercriminaliteit. Aanmelden kan op rabo.nl/waterland/cyber. Je krijgt dan een link toegestuurd om het webinar live te volgen en vragen te stellen.

Laat meer zien
Back to top button