NieuwsRegionaal nieuws

Géén prikbussen op scholen

REGIO – In de regio gaat het hardnekkige gerucht dat GGD Hollands Noorden met ingang van het nieuwe schoolseizoen prikbussen gaat inzetten voor het voortgezet onderwijs. GGD Hollands Noorden wil benadrukken dat dit gerucht onjuist is. Er worden géén corona-prikbussen ingezet voor het voortgezet onderwijs. Ook voor de toekomst is er geen enkele aanleiding die dit gerucht kan voeden.

Vaccinaties voor alle inwoners van de regio worden op dit moment uitsluitend gegeven op de bestaande locaties. Dat kan op afspraak, maar ook op basis van vrije inloop. Ook voor vragen over het vaccin kunnen inwoners altijd binnenlopen om aan onze artsen vragen te stellen. Daarvoor hoeft geen afspraak te worden maken. Prikbussen worden door GGD Hollands Noorden niet ingezet. Ook zijn voor het voortgezet onderwijs géén andere plannen om op scholen te vaccineren. Mogelijk komen op termijn wel vaccinatiemogelijkheden op plekken waar de vaccinatiegraad minder hoog is, maar scholen vallen daar niet onder.

Voor de openingstijden van de vaccinatielocaties Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Middenmeer is het verstandig de website www.ggdhn-corona.nl te raadplegen. De openingstijden variëren namelijk de komende weken.

Laat meer zien
Back to top button