NieuwsRegionaal nieuws

GGD gaat stempelen in Gele Boekje

REGIO – Vanaf vandaag, zaterdag 5 juni, gaat GGD Hollands Noorden de coronavaccinatie(s) in het Gele Boekje
afstempelen. Dit gebeurt op moment van de eerste en/of tweede afspraak op de vaccinatielocatie. Inwoners die al eerder zijn gevaccineerd bij GGD Hollands Noorden, bieden we binnenkort een oplossing.

GGD Hollands Noorden kreeg de afgelopen weken veel vragen over het vaccinatieboekje – in de volksmond het Gele Boekje – ten behoeve van internationaal bewijs vaccinatie gele koorts en waarin ook andere vaccinaties worden vermeld. Verzoek was om hierin ook de coronavaccinaties te vermelden. Het landelijke advies is tot nu toe geweest om de registratiekaart coronavaccinatie(s) van het RIVM te gebruiken als bewijs van vaccinatie.

Omdat veel mensen toch graag een stempel willen, is besloten dat alle GGD’en, naast de verstrekking van de RIVM registratiekaart, ook voor mensen die dat willen, een stempel met vermelding van datum en batchnummer in het gele vaccinatieboekje zetten. Let wel: de stempel in het Gele Boekje geldt niet als zogenaamd ‘coronapaspoort’ of als internationaal bewijs van vaccinatie corona. Op dit moment kunt u alleen aantonen dat u gevaccineerd bent door middel van de RIVM registratiekaart.

 • Heeft u binnenkort een vaccinatieafspraak op één van onze vaccinatielocaties in Middenmeer, Hoorn, Den Helder of Alkmaar? Als u wilt dat er een vermelding in het Gele Boekje komt, neem deze dan mee. Onze medewerkers zullen de coronavaccinatie registreren en afstempelen. Meenemen: ID, vaccinatie-uitnodiging, afspraakbevestiging, gezondheidsverklaring, Gele Boekje
 • Gaat u voor een tweede vaccinatie naar één van de vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden? Dan kunt u de medewerker vragen om óók de eerste vaccinatie in uw Gele Boekje te registreren. Meenemen: ID, vaccinatie-uitnodiging, afspraakbevestiging, gezondheidsverklaring, registratiekaart eerste vaccinatie, Gele Boekje Let wel: bent u de registratiekaart van uw eerste vaccinatie kwijt, dan is dit geen probleem. Op de registratiekaart van de tweede vaccinatie staat ook uw eerste vermeld.
 • Bent u al volledig gevaccineerd bij GGD Hollands Noorden en wilt u alsnog een stempel
  daarvan in het Gele boekje? GGD Hollands Noorden werkt op dit moment met man en
  macht aan het opzetten van een oplossing. Binnenkort kunnen we u hier mee rover
  berichten via onze website en de sociale mediakanalen.
 • Bent u gevaccineerd bij de huisarts, in het ziekenhuis of door een andere organisatie? Op
  dit moment is het nog onduidelijk hoe dit wordt ondervangen.

Heeft u geen vaccinatieboekje? U kunt deze hier bestellen.

Graag uw geduld
Het heeft op dit moment géén zin om hierover te bellen of om onaangekondigd op de vaccinatielocatie of het reizigersspreekuur te komen. We vragen om uw begrip en geduld: we werken aan een oplossing. Houd onze website en onze sociale mediakanalen in de gaten voor nieuws hieromtrent.

Registratiekaart RIVM is voldoende
De registratiekaart RIVM , zoals die tot nu toe is meegegeven, is nog steeds voldoende en kan worden bewaard in uw Gele Boekje of bij uw paspoort. Op deze brief staat relevante informatie over de vaccinatie: datum toegediende vaccinatie, productnaam, batchnummer vaccin en de URL naar meer informatie van de Rijksoverheid over coronavaccinatie.

Gele Boekje geen officieel vaccinatiebewijs
Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het Gele Boekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als de registratiekaart wordt bijgevoegd. Het Gele Boekje heeft geen status in Nederland in het kader van de COVID19- vaccinaties voor reizigers die willen/moeten reizen.

Laat meer zien
Back to top button