DierennieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Hondje aangereden door wielrenner

Een bijdrage van Theo Moras

'Locky'
‘Locky’

ZIJDEWIND – Vrijdagavond heeft een onachtzame wielrenner het kleine hondje Locky van Anita Hendriks uit Zijdewind aangereden op het fietspad ter hoogte van Camping De Rietkraag in Zijdewind.

Iedere dag worden hun honden meerdere keren uitgelaten en liepen deze keer met de honden, zoals gewoonlijk, kort aangelijnd over het fietspad langs de Rietkraag. Anita met de Afghaanse windhond Popovs Bustopher Jones genaamd Rhett met wie ze al eens een Nederlandse titel in de wacht wist te slepen, en John met hun kleine hondje Locky en Ezrha hun andere Afghaanse windhond.

Tijdens het lopen kwam de wielrenner met grote vaart aangereden hij naderde hen van achteren tussen de inrit van de Rietkraag en de spoorovergang. Zonder even met zijn fietsbel te bellen of op een andere manier een seintje te geven naderde hij van achteren en ging rakelings langs hun heen, schampte het hondje van 6 kilogram met z’n trapper waardoor die met een grote klap door de lucht vloog en op de grond smakte, een mevrouw (Femke) van de Rietkraag begon meteen met hart massage van het hondje maar die gaf helaas nog weinig teken van leven meer.

De twee injecties van de dierenarts lieten geen verandering of verbetering zien waarna tot hun grote verdriet werd besloten het beestje te laten inslapen. Het werd een een vreselijke avond voor iedereen, en dit allemaal om dat er wederom een wielrenner zo onachtzaam egoïstisch en als een bezetene te werk gaat door als een kamikaze piloot langs te rijden zonder ook maar enig signaal te geven.

Meerdere keren worden mensen met het uitlaten van hun huisdieren, maar ook andere wandelaars bijna van hun sokken gereden door wielrenners die denken dat ze alleen op de wereld zijn. Zonder even te bellen of te roepen rijden ze vaak met een bloed gang vlak langs andere weggebruikers die daar lopen te wandelen of hun huisdier uitlaten. ‘Het is soms gewoon schandalig dat er niets aan dit asociale gedrag gedaan wordt’, laten Anita en John in een reactie weten. ‘Wij zijn ons hondje Locky kwijt door egoïsme en onachtzaamheid van een asociale wielrenner.’

Laat meer zien
Back to top button