NieuwsRegionaal nieuws

IJsbaan de Westfries wordt vaccinatielocatie

REGIO – IJsbaan de Westfries in Hoorn wordt ingericht als vaccinatielocatie. Met de komst van een vaccinatielocatie in Hoorn wordt ook de regio West-Friesland voorzien van een plek waar vaccinaties tegen corona kunnen worden gegeven.

Het realiseren van een vaccinatielocatie op de ijsbaan is mogelijk omdat de schaatsactiviteiten na de weekend stoppen. Voordat GGD Hollands Noorden kan beginnen met de inrichting van de priklocatie moet de ijsbaan-accommodatie eerst gebruiksklaar zijn. Zo duurt het bijvoorbeeld enige dagen voordat het ijs van de veerhonderdmeter-baan gesmolten is. Naar verwachting wordt het complex op 22 maart vrijgegeven. Dan start gelijk de opbouw. Anderhalve week daarna (donderdag 1 april) kan de eerste prik worden gezet.

Het ijsbaancomplex wordt een grote priklocatie. Net als in Middenmeer komen er twaalf priklijnen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins kunnen er per dag maximaal ruim drieduizend vaccinaties worden gegeven.

Op dit moment worden inwoners uit de regio Hoorn nog verwezen naar de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie. Dat kan Middenmeer of Purmerend zijn. Inwoners uit het meest oostelijke deel van de regio (bijvoorbeeld Enkhuizen) worden regelmatig verwezen naar Lelystad. Zodra Hoorn open is, worden de reisafstanden voor veel mensen uit de regio dus korter.

Laat meer zien
Back to top button