NieuwsPolitiekRegionaal nieuws

INGEZONDEN: Weinig animo Ledenvergadering LADA

'Ledenvergadering LADA op 30 mei 2016 - Foto: Theo Moras.
‘Ledenvergadering LADA op 30 mei 2016 – Foto: Theo Moras.

Er zouden na de opening bij het begin van de vergadering twee nieuwe bestuursleden worden gekozen, voor de vergadering was er echter besloten om bestuurskandidaat Moray Juffermans deze vergadering niet als bestuurslid naar voren te schuiven en eventueel door stemming of acclamatie aan het bestuur toe te voegen. Dit gezien de ongewenste ontwikkelingen, die mede door hem zouden, zijn ontstaan. Wel werd Ted Witte uit Anna Paulowna met acclamatie van de aanwezige leden aan het bestuur toegevoegd.

Hierna werd er een presentatie gehouden, door twee bij de omgevingsvisie behorende dames, wat meteen al veel discussie opleverde. Na een korte presentatie konden er vragen gesteld worden, waar door enkele van de aanwezige LADA leden gebruik van werd gemaakt.

Vragen waren er na een korte pauze onder meer over de op handen zijnde tijdelijke verhuizing naar het gemeentehuis van Medemblik. Aangezien er in de presentatie op de Omgevingsvisie werd er ook over Agriport, de A7 en het gebied rond Medemblik gediscussieerd. Geen samenvoeging wel samenwerken was het devies, waarop het idee werd geopperd om bij een eventuele samenvoeging richting Medemblik, de voormalige gemeente Niedorp grotendeels van de Gemeente Hollands Kroon los te knippen en als punt op te nemen in deze Omgevingsvisie omdat gedeelte dan aan de gemeente Schagen toe te voegen.

Ook werd er gediscussieerd en vragen gesteld over de verkeersveiligheid in de omgeving van de melkfabriek Campina die binnen kort 100 jaar bestaat en waar steeds meer melk wordt aangevoerd. Door het opheffen en sluiten van een ander vestiging komen er ook meer verkeersbewegingen door grote en zware melkwagens. Er werd nog eens gepleit om dit wederom duidelijk in deze ter inzage liggende Omgevingsvisie op te nemen en toe te voegen.

Door deze discussie punten werd de sluiting van de vergadering door waarnemend voorzitter Han Koppe later dan gepland. Een volgende EXTRA LADA ledenvergadering is maandag 27 Juni 2016. Hier zal de kwestie tussen de factie van LADA en Henk-Jan Wittink worden besproken.

Laat meer zien
Back to top button