NieuwsPolitiekRegionaal nieuws

Jelle Beesterboer wil de Noordkop vertegenwoordigen in de Tweede kamer

Advertorial

Foto: Leonard Walpot

Beste mensen in de Wieringermeer en omstreken.

Wat mooi dat ik me via De Meerpeen aan jullie mag voorstellen. Mijn naam is Jelle Beemsterboer en ik woon met mijn gezin in Tuitjenhorn, waar ik geboren en getogen ben. Na 15 jaar gemeentepolitiek in Schagen heb ik veel van mijn politieke doelen kunnen behalen. Ik ben er trots op daarmee veel mensen te hebben kunnen helpen. Nu wil ik aan de slag met doelen voor onze regio en ons land.

Regionale Volksvertegenwoordiger
Veel regio’s in Nederland hebben herkenbare volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer die opkomen voor de regionale belangen. Vaak overleggen zij met Kamerleden van verschillende politieke partijen over bijvoorbeeld infrastructuur of werkgelegenheid in hun regio. Dat zou ik ook in Noord-Holland Noord willen opzetten, zodat we kansen benutten en de regio
versterken.

Om mensen goed te kunnen vertegenwoordigen, is het belangrijk om te weten wat er speelt. Door Corona zijn daar nu minder mogelijkheden voor, maar normaliter ga ik vaak met mensen in gesprek en ben ik goed bereikbaar. Ook vanuit de Tweede Kamer wil ik dat blijven doen als er vraagstukken spelen waar ik mee kan helpen.

Woningbouw
Een van de belangrijkste problemen die ik wil oplossen is het schrijnende tekort aan woningen. In Nederland zijn 330.000 woningen tekort en dat aantal loopt steeds verder op. Ik spreek jongeren die samen willen gaan wonen, maar geen eigen thuis kunnen vinden. Ouderen die op zoek zijn naar een seniorenwoning vangen ook te vaak bot, waardoor de doorstroming in de woningmarkt stokt. Ook na een echtscheiding kunnen veel mensen geen kant op. Soms zien zij geen andere uitweg dan aan te kloppen bij de daklozenopvang. Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, maar het aantal daklozen is de afgelopen jaren verdubbeld. Het wordt tijd voor doortastend beleid om de woningnood op te lossen!

Het CDA wil het ministerie van Volkshuisvesting terug om regie te voeren over de woningmarkt. Dit ministerie is er sinds het kabinet Rutte I niet meer. Ook willen we de verhuurdersheffing afschaffen, deze nieuwe belasting heeft de bouw van sociale huurwoningen gehalveerd sinds 2014. Verder willen we meer woningbouw aan de randen van dorpen en steden, er is een groei van ruim 10% nodig tot 2030.

Mijn handen jeuken om de woningnood op te lossen. Ook voor de leefbaarheid van de dorpen in onze regio is het belangrijk dat er veel meer gebouwd wordt. Ik wil voor onze regio een daadkrachtige en benaderbare volksvertegenwoordiger zijn in Den Haag. Met uw stem kan ik dat waarmaken. Als u meer wilt weten over mij of mijn plannen, neem dan gerust contact op of kijk op mijn website.

Tot ziens en hartelijke groeten,

Jelle Beemsterboer
Kandidaat Tweede Kamerlid

www.jellebeemsterboer.nl
06-47 268 260

Laat meer zien
Back to top button