NieuwsRegionaal nieuws

Militairen oefenen in het Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND – Een deel van het Kazemattenmuseum is op donderdag 2 september het terrein voor militairen van het Advanced Search Team (AST) uit Wezep. Het zuidelijk deel van het museum is daarom tot het begin van de middag niet toegankelijk voor publiek. Het museum gaat in verband met deze oefening pas om 12.00 uur open.

Advanced Search Teams van de Koninklijke Landmacht zijn gespecialiseerde zoekteams. De leden van de teams zoeken binnen en buiten naar verborgen objecten en ruimtes. De zoekspecialisten hebben veel ervaring opgedaan, vooral tijdens militaire missies in het buitenland. Ze gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken. Ook wordt gewerkt met geavanceerd gereedschap zoals een grondradar. De AST’s worden geregeld ingeschakeld door de politie en het Openbaar Ministerie bij het oplossen van misdrijven.

Tijdens de oefening donderdag in het Kazemattenmuseum moeten de militairen er achter zien te komen of er verdachte voorwerpen verborgen zijn op het museumterrein. Of wellicht in één van de kazematten. Mocht dat zo zijn dan is de kans groot dat die gevonden worden. Het buitenterrein en de kazematten zullen minutieus onderzocht worden.

Laat meer zien
Back to top button