NieuwsRegionaal nieuws

Museum Jan Lont zoekt nieuwe leden

STROE – Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een dynamisch museum. Elk jaar is er in de boerderij een nieuwe tentoonstelling en ook in de bezoekersruimte staan regelmatig exposities. Op het terrein naast de boerderij is in 2021 een rijtuigenloods gebouwd waarin historische voertuigen staan opgesteld, zoals de Wieringer brandspuit uit het begin van de 19e eeuw en de ambulancekar uit 1899. Naast de rijtuigenloods is een verduisterde ruimte ingericht, waar je een korte film kunt bekijken die nachtelijk Wieringen mooi in beeld brengt. Achter in de tuin is er bovendien een Donkerteplek aangelegd, waar je ’s nachts naar de sterrenhemel kunt kijken.

Al deze ontwikkelingen hebben geld gekost en die kosten worden voor een deel betaald met entreegelden, maar door de coronabeperkingen zijn die inkomsten flink teruggelopen. Een andere bron van inkomsten is de contributie van leden. Om die inkomsten op peil te houden zijn nieuwe leden meer dan welkom.

Hoe kun je lid worden?
Heel simpel: stuur een mailtje naar info@museumjanlont.nl met naam en adresgegevens, of bel bestuurslid Thea Awater, 06-23665242. Het lidmaatschap start in januari 2022 en bedraagt € 17,50 per jaar en daar krijg je vanzelfsprekend iets voor terug. Voor diegenen die al lid zijn, is het misschien een goed idee om in december een lidmaatschap van een jaar aan een ander cadeau te doen. Zo’n lidmaatschap eindigt dan automatisch na een jaar, maar kan natuurlijk ook verlengd worden.

Wat krijg je ervoor terug?
In de eerste plaats een goed gevoel, want met je lidmaatschap steun je het museum dat zich inzet om een belangrijk deel van het Wieringer erfgoed voor de komende generaties te behouden. Bovendien krijg je de Klepel toegestuurd, het tweemaandelijks informatieblad met verslagen van recente activiteiten rondom het museum of met aankondigingen van exposities en evenementen. Je krijgt bovendien gratis toegang tot de vele activiteiten die Museum Jan Lont elk jaar organiseert, zoals de verschillende taandagen, de verhalenmiddagen, de tentoonstellingen van de Kunstuitleen, de elk jaar wisselende exposities en natuurlijk tot het museum zelf.

 

Laat meer zien
Back to top button