NieuwsRegionaal nieuws

Nieuwbouw visafslag kan rekenen op ieders instemming

'Visafslag Hollands Noorden' - Foto: Den Oever hoofdstad van de zeeverse vis
‘Visafslag Hollands Noorden’ – Foto: Den Oever hoofdstad van de zee verse vis

DEN OEVER – In verband met de dijkversterking van de Havendijk in Den Oever staat een deel van de huidige visafslag in de weg. Om ruimte te maken voor de verzwaarde voet die aan de havenzijde vorm gegeven zal worden is het noodzakelijk dat een deel van de visafslag wordt gesloopt. Een nieuw deel zal dan weer tegen de huidige visafslag worden aangebouwd.

Om groen licht te geven aan het hoogheemraadschap kwamen afgelopen zaterdag de leden van de Coöperatieve Visafslag Den Oever bij elkaar. In totaal telt coöperatie 38 leden. Dertig van hen brachten een stem uit. Een unaniem ‘ja’ was de uitkomst van de stemming. Het is aan nu aan bestuurslid Jan van de Wiel om de zaken verder te bespreken met hoogheemraadschap.

Een planning is er inmiddels wel. In verband met de huidige drukte rondom het garnalenseizoen zal men het grootste deel van de verbouwing gaan plannen in de winter. In september begint men met de eerste werkzaamheden. Op 1 maart 2017 moeten de werkzaamheden geklaard zijn en kan de haven van Den Oever beschikken over een moderne en toekomstbestendige visafslag.

Laat meer zien
Back to top button