NieuwsRegionaal nieuws

Noordkop koploper bij scheidingsaanpak

HOLLANDS KROON – In Nederland eindigt 1 op de 3 huwelijken in een scheiding. Bij een scheiding komt enorm veel kijken. Als er kinderen zijn, is het zeer belangrijk dat zij niet belanden in een ruzie die vaak ontstaat. De ouders zijn hier verantwoordelijk voor.

Scheidingsplein.nl
Daarnaast moeten er ook veel praktische dingen geregeld worden zoals huisvesting en de verdeling van pensioen. Aan deze dingen moet u allemaal denken terwijl er emoties spelen van verdriet, boosheid en onzekerheid.

Hollands Kroon helpt graag. De gemeente hebben met 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en de organisaties waar ze mee samenwerken, een scheidingsplein ontwikkeld. Op dit scheidingsplein vindt u alle informatie voor uzelf, maar ook voor uw kinderen en andere betrokkenen zoals uw (schoon)ouders. Er is een aparte pagina voor kinderen waar zij filmpjes kunnen kijken van andere kinderen die hetzelfde meemaken.

Samenwerken

Het programma bestaat uit drie fasen:

Fase 1: Ontwikkeling van een digitaal informatieloket.
Fase 2: Nieuwe aanpak met meer informatie, training en begeleiding.
Fase 3: Schrijven wetsvoorstel om kinderen bij scheiding beter te helpen.

Het projectteam werkt het programma uit. Het team bestaat uit:

  • een adviseur van de gemeente
  • een advocaat
  • een scheidingsexpert van Parlan
  • een teammanager van de Jeugd en Gezinsbeschermers
  • een projectmanager van Incluzio

Fase 1 is klaar en vanaf 1 januari 2021 is www.scheidingsplein.nl online.

De projectgroep is bezig met de invoering van fase 2. Hierin werkt men veel samen met Villa Pinedo en het Juridisch Loket. Zo kan men op juridisch en emotioneel gebied helpen. Medewerkers van het Juridisch Loket zijn aanwezig op de locatie van het wijkteam.

Laat meer zien
Back to top button