NieuwsRegionaal nieuws

RTV Noordkop moet aan de bak

Foto: Pixabay

HIPPOLYTUSHOEF – Gisteren stemde de gemeenteraad over de advisering aan het Commissariaat van de Media voor de zendvergunning voor de gemeente Hollands Kroon. Voor de zendvergunning waren twee partijen in de race. De huidige vergunninghouder RTV Noordkop en Schagen FM.

Een viertal insprekers schetsten een beeld van de verhoudingen binnen het regionale omroepland. Net als bij de vorige toewijzing van de zendvergunning blijkt dat er veel onenigheid is tussen de lokale omroepen. Persoonlijke vetes lijken een goede samenwerking in de weg te staan. Inspreker Ronald Boutkan, redacteur van L.O.S. Den Helder gooide extra olie op het vuur door Schagen FM onnodig in een slecht daglicht te zetten. De andere insprekers leverden goede inzichten op de ontstane situatie tussen de omroepen en de noodzaken voor de vergunning.

De raadsleden waren kritisch in hun meningen over het presteren van RTV Noordkop. Het aangeboden aanbod en de inzet voor de gehele gemeente Hollands Kroon werden als ver onder de maat beschouwd. Enkele raadsleden spraken hun voorkeur uit voor Schagen FM omdat die de rol als waakhond van de politiek en het reilen en zeilen binnen de gemeente de afgelopen jaren veel beter had vervult. Ook de kwaliteit van de uitzendingen en TV items werd als positief ervaren.

Uiteindelijk koos de raad voor RTV Noordkop, maar wel met duidelijke spelregels. De raad adviseert aan het Commissariaat van de Media om RTV Noordkop de zendvergunning toe te wijzen. De aanvullende voorwaarden liegen er niet om. RTV Noordkop krijgt een jaar de tijd om orde op zaken te stellen en er voor te zorgen dat de kwaliteit op alle fronten vooruit gaat. Als men hier in een jaar tijd niet in slaagt dan wordt de jaarlijkse subsidie van ruim € 26000,00 ter discussie gesteld en mogelijk ingetrokken. Hetgeen desastreuze gevolgen zou hebben voor het functioneren van de omroep.

Laat meer zien
Back to top button