NieuwsPolitiekRegionaal nieuws

Strijd tussen LADA en fractie Wittink barst nu al los

Henk Jan WittinkWIERINGEN – Op Wieringernieuws, de nieuwswebsite waar Wittink de uitgever van is, las onze redactie het volgende artikel. Vorige week heeft Henk-Jan Wittink, raadslid Hollands Kroon, vragen gesteld aan het college betreffende de gang van zaken rondom de verkoop van de Oosterlanderschool.

Omdat hij toen nog lid van de fractie LADA was heeft de fractiesecretaris deze vragen onder de LADA vlag ingediend. Wittink heeft de vragen op persoonlijke titel eveneens ingediend. In overleg met de griffier is besloten dat de vragen één keer ingediend ook beantwoord zouden worden. LADA had de vragen juist een uurtje eerder ingediend. Het is wrang voor Wittink dat LADA nu vragen indient met betrekking tot het incident waarbij de fractieleden het vertrouwen in het raadslid hebben opgezegd.
Op zijn Facebook is het voormalig raadslid van LADA heel uitgesproken over de situatie. ‘ Lekker hoor, ik heb de vragen opgesteld en ingediend en LADA gaat ermee aan de haal, niet leuk. Dat hadden ze beleefd kunnen overleggen, dan had het op zijn minst gezamenlijk kunnen worden ingediend.’

Laat meer zien
Back to top button