NieuwsRegionaal nieuwsVerenigingsnieuws

Thalia Teens schittert in Beauty and the Beast

DEN OEVER – Afgelopen weekend speelden de Thalia Teens hun uitgestelde voorstellingen van Beauty and the Beast in het Vikingschip in Den Oever. Waar ze vorig jaar nog slechts 30 mensen in de zaal mochten ontvangen, konden nu de zalen weer goed gevuld worden en dat was dan ook het geval. De musical verteld het verhaal van de verwende prins, die betoverd wordt in een beest (prachtig gespeeld door Sam Adriaanse).

Hij krijgt een betoverde roos en moet, voor het laatste rozenblaadje is gevallen leren om van iemand te houden, maar hij moet er ook voor zorgen dat diegene ook van hem gaat houden. Als de mooie Belle (prachtig gespeeld door Kim van Soesbergen) in het kasteel terecht komt en daar haar vader vind, zorgt ze dat hij vrij komt, maar in ruil daarvoor zal zij in het kasteel moeten blijven.

Na een moeizame start bloeit er iets op tussen Belle en het Beest en met wat hulp van de kasteelbewoners, die inmiddels allemaal veranderen in dingen, weet het beest haar hart te veroveren. Maar dan ziet Belle in de toverspiegel dat het niet goed gaat met haar vader en laat het beest haar gaan. De boosaardige Gaston (Dimitri Bus), die graag met Belle wil trouwen, jut de dorpsbewoners op om jacht te maken op het beest. Daar steken de kasteelbewoners een stokje voor, door de dorpsbewoners de stuipen op het lijf te jagen. Gaston probeert het beest te doden, maar vlucht weg als hij ziet dat hij geen kans maakt. Belle zegt het beest dat hij niet dood moet gaan, ze houdt van hem. Dan gebeurd het, de betovering is verbroken en niet alleen het beest, maar ook Lumière (Pim vd Welle) Tickens (Bram Leutscher) mevrouw Pot (Estée van Ledden) en alle andere kasteelbewoners zijn weer mensen geworden. Zoals het in sprookjes meestal gaat, leven ze nog lang en gelukkig.

Het was voor de Teens soms niet gemakkelijk om in de huid te kruipen van een kast, plumeau, theepot of kandelaar, een klok of een schilderij… Of van de stoere Gaston en z’n hulpje Lefou en ga zo maar door, maar stuk voor stuk waren ze overtuigend, scherp en humoristisch.

De combinatie van de prachtige muziek, het mooie verhaal en de fantastische kostuums en decors maakten Beauty and the Beast een lust voor het oor en het oog. Het publiek was dan ook razend enthousiast en Thalia Teens hebben met deze musical een prachtig visitekaartje afgegeven. Dat belooft wat voor de toekomst!

‘De Thalia Teens speelden Beauty and the Beast’ – Foto: Isabelle Bakker
Laat meer zien
Back to top button