NieuwsRegionaal nieuws

Uitreiking Cultuurprijs Hollands Kroon is aanstaande

HOLLANDS KROON – De vakjury van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021 heeft deze week haar besluitvormende vergadering gehad over de winnaar van de Cultuurprijs. Woensdag 2 juni wordt ’s avonds de winnaar van Cultuurprijs bekend gemaakt op de buiten patio van Cultuurhuis ‘De Kolk’ in Lutjewinkel. De vijf genomineerden (Wilma Beers, Petra Rotgans, Elly Doolaard, Bloemencorso Winkel en Stichting Cultuur binnen de Dijken) zullen daarbij aanwezig.

De vakjury heeft tweemaal vergaderd. In de tweede vergadering is ook de uitkomst van de online-verkiezing door inwoners van Hollands Kroon meegewogen overeenkomstig het reglement. In totaal zijn er 950 geldige stemmen bij de online-verkiezing door de inwoners uitgebracht. “Een heel mooi resultaat. Het bewijst dat het idee om waardering uit te spreken voor spelers in het amateur culturele veld aanspreekt” laat Joop Luten, voorzitter van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) weten.

Ton van de Winden, voorzitter werkgroep Cultuurprijs CPHK, zal op de feestelijk bijeenkomst het hoe en waarom van de Cultuurprijs toelichten. Hierna zal Lia Rienks, voorzitter van de vakjury het juryrapport toelichten en de winnaar bekend maken. Wethouder Theo Meskers zal de prijs van € 5000,00 overhandigen. De bijeenkomst is vanwege corona beperkende maatregelen alleen toegankelijk voor een beperkt aantal genodigden en zal buiten plaatsvinden.

Laat meer zien
Back to top button