NieuwsRegionaal nieuws

Waterproblemen bij Kazemattenmuseum

REGIO – Het Kazemattenmuseum kampt alweer met problemen met de waterleiding. Door lekkage in de leiding op het terrein van Rijkswaterstaat heeft het museum al sinds woensdag 7 juli geen water en is het weer behelpen met emmertjes en jerrycans.

Waterproblemen blijven het Kazemattenproblemen achtervolgen. Was het eerst een lekkage op het terrein van Rijkswaterstaat die op 8 juni werd ontdekt en op 28 juni werd verholpen, daarna was er op vrijdag 2 juli een regionale storing in de waterleiding. Dit betrof meerdere dorpen, waaronder Kornwerderzand. De reparatie door Vitens nam één dag is beslag. Het duurde nog wel een aantal dagen voordat het kraanwater zonder te koken weer geschikt was voor consumptie.

Op woensdag 7 juli was er weer een lek in de waterleiding op het terrein van Rijkswaterstaat, op bijna dezelfde plek als de vorige keer. Het gaat om een asbestcementleiding die volgens deskundigen in een slechte staat verkeert. Door de vele heiwerkzaamheden op Kornwerderzand is de kans op een breuk in de waterleiding groot. Met als grote gedupeerde het Kazemattenmuseum. Deze keer was het lek sneller gedicht dan de vorige keer namelijk al op zaterdag 10 juli.

En toch geen water in het Kazemattenmuseum, hoe kan dit? Bij het dichten van het lek trof men in de grond ook een dubbelgevouwen tyleenleiding aan. Deze is door de monteurs afgedopt oftewel afgesloten. En laat dat nu net de leiding zijn die het water naar het museum brengt. Voor het oplossen van het waterprobleem van het museum is Rijkswaterstaat verantwoordelijk. Door het museum is al bij herhaling gewezen op de vervelende situatie. Tot nu toe heeft dit echter niet geleid tot water uit de kraan.

De vrijwilligers van het Kazemattenmuseum snappen niet dat het nog steeds niet is gelukt om het waterprobleem op te lossen. Maar professioneel als zij zijn merken de bezoekers daar niets van. Bezoekers vatten het overigens sportief op hoewel men het vreemd vindt dat een museum zo lang zonder water zit.

Laat meer zien
Back to top button