NieuwsRegionaal nieuws

Win € 5.000, – voor uw vrijwilligersproject

MDH 2016 logo-DIGITAALHOLLANDS KROON – Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, reikt op 7 december de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Deventer Schouwburg, tijdens het Gratis Goud Festival. Televisiepresentator John Williams presenteert de uitreiking. Wie zich nog wil inschrijven moet snel zijn, de inschrijving sluit op 23 september.

Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden inspirerende voorbeelden in het zonnetje gezet én wordt waardering uitgesproken voor vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en –projecten kunnen zich inschrijven op www.vrijwilligersprijzen.nl. Ook vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten maken kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, kijkt naar hoe er wordt gewerkt met vrijwilligers en in hoeverre vrijwilligers serieus worden genomen door ze goed te informeren, te scholen, te begeleiden, te waarderen en invloed te laten hebben.

Alle inschrijvingen worden direct gepubliceerd op www.vrijwilligersprijzen.nl. Op deze website worden op 1 november ook de genomineerden bekend gemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen. Er zijn drie categorieën met ieder zes nominaties. In elke categorie wordt een jury- en publieksprijs uitgereikt. De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs). Daarnaast krijgen alle winnaars een prachtige sculptuur.

Laat meer zien
Back to top button