NieuwsRegionaal nieuws

Winst VZV handbal in oefenduel

Een bijdrage van Theo Moras

Foto: Theo Moras
Foto: Theo Moras

‘T VELD – Maedilon/VZV heeft de eerste oefenwedstrijd tegen hun Belgische tegenstander met 32 – 22 gewonnen. Met enkel nieuwe krachten bij de selectie had VZV echter weinig tegenstand te duchten. Enkele speelsters uit het tweede en één A Junior vervingen zeer verdienstelijk de afwezige selectie-speelsters uit het naar de Eredivisie gepromoveerde team van Trainer/Coach Betty Plasmeyer.

De nieuwe krachten die aan de selectie waren toegevoegd, Jane Kramer, Dieuwertje de Boer de zus van Dymphie Keesom en doelvrouw Eva van Stralen, lieten allen een goede indruk achter. Het was wel even wennen in de hal van Sporthal ‘t Zijveld, de wedstrijd werd gespeeld in een zee van licht, tijdens de zomerstop is de (eigen) Sporthal door een aantal vrijwilligers voorzien van nieuwe Led-verlichting.

Het werd evengoed een leuk en attractief duel waar speelsters en toeschouwers bij vlagen uitstekend van hebben kunnen genieten.

Er volgen nog enkele oefenwedstrijden in een sterk bezette toernooien tegen geduchte tegenstanders en een oefenwedstrijd in ‘t Zijveld tegen het sterk geachte Quintus.

Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 13 en zondag 14 augustus: Training en Salming Cup 2016 (Hamburg) met Maedilon/VZV, VfL Oldenburg 2, Handball Luchse, HSG Hannover Badenstedt en HSG Jörl/DE/Viöl

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus: Ooievaars Cup Den Haag met Maedilon/VZV, Virto Quintus, Westfriesland SEW, DHW Antwerpen, HV Hellas, LC Brühl Handbal, Schuler Afbouwgroep DOS, HB Sint-Truiden.
En de laatste oefenwedstrijd speelt men op zaterdag 27 augustus om 20.00 uur. Dan ontvangt Maedilon/VZV de speelsters van Virto Quintus in Sporthal ‘t Zijveld.

Na deze oefensessie kan de balans worden opgemaakt of VZV kansen heeft om zich te handhaven in de Eredivisie en mogelijk in het linkerrijtje (kampioenspoule) te eindigen. In het rechterrijtje wordt er in de nacompetitie gestreden om handhaving of degradatie. Selectie en de begeleiding van Maedilon/VZV zien het verloop van de competitie in Eredivisie de hoogste Handbalklasse in Nederland voor alsnog met vertrouwen tegemoet.
Zaterdag 3 september start de competitie met de uitwedstrijd tegen Gilde-BT/Handbal Velo DS 1.

De eerste thuiswedstrijd is meteen een derby en absolute topper op zaterdag. 10 september, de zaterdag van Zijdewinderkermis, Maedilon/VZV DS 1 – Westfriesland/SEW DS 1 aanvang 20.30 uur Sporthal ‘t Zijveld.
Laat meer zien
Back to top button