Hollands KroonNatuurNieuws

Ruim 27.000 bomen en struiken uitgedeeld tijdens uitdeeldagen Meer Bomen Nu

HOLLANDS KROON – De uitdeeldagen van Meer Bomen Nu zitten erop. Afgelopen maanden haalden vrijwilligers verschillende zaailingen uit het bos. Verspreid over drie dagen werden deze jonge boompjes gratis uitgedeeld aan inwoners uit de gemeente. En dat bleek een enorm groot succes!

Verschillende zaailingen krijgen een nieuw leven
Het gaat om een divers assortiment aan bomen en struiken zoals: populieren, wilgen en fruitbomen. Stefan Louwerse, beleidsadviseur biodiversiteit van de gemeente vertelt: “Vanaf 22 oktober hebben we zaailingen geoogst die geen toekomst hebben op de plek waar ze nu staan. Bijvoorbeeld doordat er te veel andere grote bomen staan die al het licht en vocht opnemen”.

Door deze zaailingen een nieuw leven te gunnen bij bijvoorbeeld campings, voedselbosjes, windsingels en in tuinen, stimuleren we de bewoners om groene tuinen aan te leggen. Dat is dan weer goed voor de soortenrijkdom en om beter bestand te zijn tegen droogte en hevige regenbuien.

“We wilden 25.000 bomen en struiken oogsten en uitdelen. Dit zijn er uiteindelijk 27.000 geworden. We kijken dus terug op een succesvol project in samenwerking met Meer Bomen Nu”, gaat Stefan verder. Op naar een volgende editie!

Laat meer zien
Back to top button