GemeentenieuwsNieuws

Tegelinruilactie groot succes!

HOLLANDS KROON – Afgelopen week ruilden 300 blije inwoners hun oude tegel in voor een tegeltje groen: een pakketje bestaande uit drie vaste planten voor in de tuin. Wethouder Theo Groot reikte de eerste pakketjes uit. Met deze actie maken wij Hollands Kroon samen een beetje groener.

Meer groen
Met de tegelinruilactie helpen wij inwoners op weg om de tuin een beetje groener te maken. Een groene tuin draagt bij aan een grote biodiversiteit (verschillende planten en dieren) en een gezond klimaat. Dieren vinden zo een fijne plek om te wonen en een zachte bodem zorgt ervoor dat regenwater goed weg kan stromen bij hevige regenval. Ook geeft een groene tuin verkoeling op een warme zomerdag.

Tegel eruit, plant erin
Via onze website konden 300 inwoners zich aanmelden voor een gratis pakketje. De oude tegels werden op 15 en 17 december ingeleverd in de coronaproof drive thru in Anna Paulowna en Wieringerwerf. De tegels werden ingenomen door de Grondstoffenbank Agriport, daar krijgen ze een tweede leven. De tegels worden gescheiden, gebroken, gezeefd en gekeurd. Daarna worden van het ‘gruis’ nieuwe bouwmaterialen gemaakt.

Met deze actie sluit Hollands Kroon aan bij Stichting Steenbreek, bekend om de slogan Tegel eruit, plant erin. En de WatZr-campagne, een WatZr is een kleine actie om klimaatverandering tegen te gaan.

Geslaagde actie
Wethouder Theo Groot reikte de eerste plantenpakketjes uit. We zagen blije gezichten. Vrolijk werden de tegeltjes groen ingeladen in de vele auto’s en (bak)fietsen. Zelfs een mini tractor reed door de drive tru. Hollands Kroon kijkt terug op een geslaagde actie. En denken al na over een vervolg. De gemeente hoopt in 2022 in andere kernen een nieuwe tegelinruilactie te organiseren.

Laat meer zien
Back to top button