NieuwsVerenigingsnieuws

Afscheid dirigent kinderkoor de Veldrakkers

Afscheid dirigente Hanny MolenlandEen bijdrage van Theo Moras.

‘T VELD – Zaterdagavond heeft het kinderkoor de Veldrakkers afscheid genomen van hun enthousiaste dirigent Hanny Molenland uit Alkmaar. De vaste dirigent moet om gezondheidsredenen stoppen met haar inbreng bij vieringen waar het kinderkoor de zang verzorgde. Deze bevlogen dirigent was in 2011 als invalster tijdelijk bij het koor gekomen maar uiteindelijk vond ze het zo geweldig, dat ze voor vast is gebleven.
Het koor bestaat op dit moment uit 15 kinderen, die voor het merendeel uit de groepen 4 t/m 7 komen. Met haar enthousiasme zorgde Hanny ervoor dat alles altijd tot in de puntjes geregeld was om er met het koor een mooie viering van te maken. Het kinderkoor en de Martinusparochie zullen haar toch wel heel erg gaan missen nu ze afscheid moet gaan nemen.

Hanny werd verrast met een heel mooi afscheidsbedanklied wat samen met hun vaste leidster Marian Landman was ingestudeerd. De dirigente kreeg verder een beker met een foto van het kinderkoor tijdens het oefenen erop afgebeeld. Oefenen van regelmatig weer nieuwe liedjes boeide de kinderen altijd bijzonder. De kinderen van het koor verrasten Hanny met een prachtige plantenbak gevuld met buitenplanten. De Martinusparochie nam afscheid van Hanny met een kaars van de parochie en een mooi boeket bloemen als dank voor de geweldige samenwerking, inzet en lof in de afgelopen jaren.

Na dit afscheid moet het koor op zoek naar een nieuwe dirigent die haar taak met ongeveer het zelfde enthousiasme kan en wil overnemen. Als iemand hiervoor open staat neem gerust contact op met Marian Landman of Mariëlle Smit of iemand van de Martinusparochie in ‘t Veld.

Laat meer zien
Back to top button