Anna PaulownaHollands KroonKorfbalNieuwsVerenigingsnieuws

Kangoeroeochtend bij korfbalverenigingen

HOLLANDS KROON – Op zaterdag 15 april van 10.00 tot 11.00 uur organiseren alle korfbalverenigingen in de kop van Noord Holland een gezamenlijke jeugd ochtend om de huidige jeugdleden in het zonnetje te zetten én om geïnteresseerde kinderen te laten zien wat voor toffe sport korfbal is!

De korfbalverenigingen in Hollands Kroon zijn Kleine Sluis in Anna Paulowna en Vido in Wieringerwerf. Naast activiteiten op hun terrein zijn ook andere korfbalverenigingen actief op deze ochtend: ADOS (Hoorn), DTS (Enkhuizen), Sporting Andijk (Andijk), Apollo (Heerhugowaard), DSO en Celeritas (Alkmaar). Door de kangoeroe ochtend te organiseren brengen de verenigingen de korfbalsport in de gehele Noordkop onder de aandacht bij kinderen én ouders, ómdat korfbal echt een sport is van Hollandse bodem! Daarnaast is het bij uitstek een inclusieve sport omdat jongens en meisjes vanaf jonge leeftijd samen in een team leren spelen.

De Kangoeroes zijn de allerkleinsten binnen de sport. Op speelse wijze maken jonge kinderen kennis met spelletjes en oefeningen die bij korfbal horen. Die naam ’kangoeroe’ is niet zomaar gekozen: een kangoeroe heeft veel overeenkomsten met de vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden.

Op zaterdag 15 april van 10.00 tot 11.00 uur is er Kangoeroeochtend op het korfbalveld in Anna Paulowna en in Wieringerwerf. Iedereen is van harte welkom. Zoals gezegd zijn er tal van leuke spelletjes en activiteiten. Geïnteresseerde kinderen én ouders zijn welkom om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport en vereniging dicht bij huis. Meer informatie over deze bijzondere dag? Je kan contact opnemen met Johan Teekamp 06- 40952255 (Kleine Sluis) en Marian Gouwenberg 0227-600936 (Vido)

Laat meer zien
Back to top button