NieuwsVerenigingsnieuws

Vrouwen van Nu Wieringen naar Adventure flights

MIDDENMEER – Op 27 februari bezocht Vrouwen van Nu Wieringen het vliegveld Adventure Flights in Middenmeer. De vrouwen werden ontvangen door André Harte. Na de ontvangst gaf Harte uitleg over wat er allemaal bij komt kijken om een vliegbrevet te halen en de mogelijkheden die het vliegveld biedt. ‘Je moet rekenen op ongeveer een jaar theorie en daarnaast zo’n dertig vlieguren. De theorielessen bestaan uit onder andere de vakken navigatie, vliegtuigkennis en voorschriften. Dit is best pittig maar met regelmatige aandacht plus goede begeleiding is het prima doen’, vertelt Harte. ‘In de praktijk ga je met een erkend en ervaren instructeur vliegen. Bij de praktijkopleiding komen alle facetten van het vliegen aan bod. Bij elke fase in de praktijkopleiding raak je vertrouwder met het vliegen en vliegtuig’.

De eerste zelfstandige landing schijnt, naar men zegt, een machtig gevoel en ervaring te zijn. Het behaalde vliegbrevet blijft altijd geldig, wel wordt er van je verwacht dat je regelmatig vliegt. Eén van de opleidingen is R.P.L Micro Light Aircraft, dit wordt gegeven vanaf vliegveld Middenmeer en ook gevlogen. Ook het vliegbrevet P.P.L-Sep “Single Engine Piston”, eenmotorige sportvliegtuigen, behoort tot de mogelijkheden maar gaat vanuit vliegveld Lelystad.

Met een nieuwe generatie piloten wordt het mogelijk gemaakt om een verscheidenheid aan vliegvelden te bezoeken of een rondvlucht boven je woonomgeving te maken. Er wordt niet als een lijndienst gevlogen want daar is Schiphol voor. De vliegtuigen worden gemaakt in Tsjecho-Slowakije . Het Interieur is van moderne apparatuur uitgerust en goed overzichtelijk, dit is een groot voordeel voor de piloot. Er wordt gevlogen op 500 voet en hooguit bij 4 a 5 knopen. Met een sportvliegtuig heeft men geen controletoren nodig zoals bij Schiphol, dat maakt het voor de piloot makkelijker maar alertheid blijft altijd nodig.

Mocht je eens tijd hebben om een bezoekje aan het vliegveld te brengen, je bent altijd van harte welkom en het is zeker de moeite waard. Voor de Vrouwen van Nu Wieringen was het een leerzame ochtend. Meer weten over de vereniging? Www.vrouwenvannu.nl/wieringen

Laat meer zien
Back to top button