Nieuws

Vido knap vierde in de competitie

WIERINGERWERF – Zaterdag 30 maart was de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Tegen de nummer 2 van de poule ZKC uit Zaandam werd in Zaandam gestreden voor de derde plek. Voor aanvang van de wedstrijd stonden er namelijk drie ploegen, waaronder Vido, op een gedeelde derde plek. Het ging deze ronde dus om behoud van de derde plek.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek ZKC toch een maatje te groot te zijn. Het overgooien en het schakelen van de verdediging naar de aanval ging sneller dan bij Vido wat resulteerde in meer kansen voor ZKC. Vido creerde wel kansen maar was hierin niet gelukkig in de afronding. De rust werd ingegaan met 5-0 in het voordeel van ZKC. Het derde kwart begon Vido wat aarzelend en afwachtend waardoor ZKC een aantal keer snel achter elkaar kon scoren. In het laatste gedeelte van de wedstrijd herpakte Vido zich en werden de passes beter en werden er meer ballen onderschept. Uiteindelijk werd het 12-2 voor ZKC. Doelpunten voor Vido werden gemaakt door Joost Gouwenberg. De strafworpenserie werd door Vido gewonnen met 7-4; doelpunten werden hier gemaakt door: Tristan Struik (2x), Julia van der Meer, Joost Gouwenberg, Floor Schellevis en Emma Gouwenberg.

Vido eindigt de competitie op een knappe vierde plek. In een poule waarin ze de jongsten en veelal de kleinsten waren is dit een hele knappe prestatie. Aanstaande woensdag 3 april starten de buitentrainingen. Op het korfbalveld tegenover de sporthal wordt er van 15.30-16.30 uur getraind. De laatste zaaltraining was op woensdag 27 maart. In maar liefst drie verschillende groepen wordt er getraind en hebben we de zaal met een grote jeugdgroep kunnen afsluiten. Zaterdag 20 april is de eerste veldwedstrijd en start van de veldcompetitie.