GemeentenieuwsNieuwsWieringermeer

Aanbesteding onkruidbeheersing Hollands Kroon

´Het straatbeeld van Hollands Kroon anno 2016´
´Het straatbeeld van Hollands Kroon anno 2016´

HOLLANDS KROON – Op vrijdag 30 september is de gemeente Hollands Kroon met de nieuwe aanbesteding gestart voor het beheersen van onkruid op verharding, het vegen van de goten en het reinigen van de kolken. Het onkruid in Hollands Kroon is een doorn in het oog van vele inwoners. De gemeente gaf in haar reacties aan dat het wachten was op de nieuwe apparatuur bij de aannemer. De levertijd bleek groot.

Europese aanbesteding
Het gaat om een grote opdracht, namelijk voor heel Hollands Kroon. Daarom is het een openbare Europese aanbesteding. Het contract loopt in principe van 1 januari 2017 tot 31 december 2018 en heeft een optionele verlenging van twee keer een jaar. In de aanbesteding is opgenomen dat het werk op een effectieve en duurzame wijze gerealiseerd moet worden tegen een scherpe prijs. Bedrijven kunnen zich inschrijven op de aanbesteding tot 15 november 2016. Hollands Kroon verwacht dat eind december bekend is aan welke partij de opdracht wordt gegund.

Tot die tijd zullen de inwoners van Hollands Kroon onder het mom van ´Burgerparticipatie´ zelf, naast hun eigen straatje, een deel van hun leefomgeving moeten vegen en vrij van onkruid houden.

Laat meer zien
Back to top button