NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Afwisselende thema’s bij fotoclub Het Derde Oog

Thema 'Onderweg' - Foto: Leen Kuiper
Thema ‘Onderweg’ – Foto: Leen Kuiper

WIERINGERWERF – ‘Spanning’ en ‘Onderweg’ waren twee interessante onderwerpen, waarmee de leden van fotoclub Het Derde Oog zich de afgelopen periode hebben beziggehouden. Bij ‘Spanning’ presenteerden ze foto’s in groot formaat, terwijl het thema ‘Onderweg’ in de vorm van een serie werd uitgebeeld, zowel via projectie als met foto’s in kleiner formaat.

‘Spanning’ is ook het thema van de afdelingsfotowedstrijd 2016 van de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond. De winnende werken van deze competitie worden op vrijdagavond 4 november in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard door een deskundige jury besproken. De clubavond van 19 september vormde als het ware de opmaat naar deze wedstrijd. Met het commentaar van hun clubgenoten kunnen de leden van Het Derde Oog de puntjes op de i zetten voor hun wedstrijdfoto.

Het maken van een serie met als thema ‘Onderweg’ mocht ruim worden opgevat. Het kon van alles zijn, als de foto’s maar ‘onderweg’ waren genomen. De moeilijkheidsgraad zat vooral in het feit dat het een serie moest zijn. Belangrijk hierbij is dat de afbeeldingen een duidelijke onderlinge samenhang hebben. Leen Kuiper stelde zijn fraaie serie samen uit vlinders die hij was tegengekomen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, in het Zuid-Hollandse Ouddorp en dichterbij bij de Dijkwielen. Kees Bleeker fotografeerde op schilderachtige wijze het Siciliaanse landschap, onderweg vanuit de auto. Beide series behaalden een gedeelde eerste plaats.

Maandagavond 24 oktober staat het thema ‘Symmetrie’ op het programma. De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Wie vrijblijvend een clubavond wil bijwonen, kan contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837. Informatie over de fotoclub kunt u vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button